Vad finns olika typer av ljuskronor?

April 11

Så många armaturer med disparata funktioner faller under namnet "ljuskrona" att välja en kan vara en förvirrande satsning. I allmänna termer, är en ljuskrona en ljuskälla monterad i taket med minst två armar för att hålla den verkliga ljus. Vanligast källorna belysnings är glödlampor eller elektriska ljus, men de kan också vara vaxljus eller gaslights.

Det finns många varianter av dessa fängslande armaturer. Kristallkronor är kanske den mest emblematiska typen, ofta anställa skära glas, dinglande från armarna och ibland upphängd i swags mellan monteringsområdet och armarna för att reflektera ljuset och skapa en skimrande effekt. Utarbeta kristall fixturer på stor skala ansågs mycket chic i Europa under de 18th och 19th århundradena. Sedan dess har kristallkrona bli ett tillbehör i överdådiga hotell och bostäder över hela världen. Classic och romantiska, är en kristallkrona perfekt för dem som söker elegans och gammaldags charm.

Beaded och skalkronor är i samma anda som sina kristall motsvarigheter, men använder pärlor eller skal istället för kristaller. Den Capiz skal, med sin pärlemor finish, är en favorit inslag i modern design. En pärlstav eller skal ljuskrona väcker en liknande gnistrande kvinnlighet till kristallen sort, men tonar ned sin formalitet och minskar dess vikt som är en viktig funktion, med tanke på den mödosamma och riskabelt installation som kan följa med en tung kristallkrona.

Metallkronor är enkla och ståtlig med flera strömlinjeformade armar leder till lampor som ofta antingen kvar avskalade, placeras under lampskärmar eller inuti glas koppar. Armarna är ofta s-formade eller på annat sätt böjd, men modern design gynnar mer geometriska linjer. Populära ytbehandlingar inkluderar mässing, borstad nickel och smidesjärn. Dessa klassiska armaturer är en stapelvara i inredning och det finns stilar för att tillgodose alla hem inredning.

Murano glas ljuskronor ursprungligen skapades bara i glasblåsning mecka Murano, Italien men numera namnet Murano används mer för att beteckna en stil än en ursprungsort. Dessa ljuskronor har kurviga, i form av rör tillverkade helt av blåst glas; blommotiv ofta införlivas i mönster. Muranoglas finns i många färger - den ljusa öppenhet gör att en fixtur ljus och nyans för att spela ut varandra och lägga intresse för ett rum.

Mission kronor är en utlöpare av Arts and Crafts stil. Dessa ljuskronor kännetecknas av en viss boxiness: ofta, en central metall takfäste grenar ut till flera korta, kantiga armar som håller kvadrat, nedåt vänd mjölk-glas lampskärmar. De lampskärmar är ofta utsmyckade med metall detaljer eller glassegment.

Hjorthorn ljuskronor är gjorda av horn av en hjort, en älg eller, ibland, en älg. Storskaliga versioner är populära matcher i jakt- och fjällstationer, men de mer blygsamma sorter gör en lika imponerande uttalande i rustika bostäder.

Candle ljuskronor var naturligtvis den första typen av ljuskrona och har funnits sedan medeltiden i olika former. För närvarande är de flesta alla ljuskronor monteras eller har eftermonteras med elektriskt ljus, men ljus ljuskronor-mest hittas ofta i metall, kristall och glasdesigner-kan lägga till en fredlig, antik atmosfär till ett rum, oavsett om ljusen är tända eller vänster släckt.

  • Rustik ljuskronor kan göras med hjälp av älg, älg eller rådjur horn.
  • De flesta ljus ljuskronor har utrustats eller eftermonteras med elektriskt ljus.