Vad är en gratis-Space Display?

December 2

Ett fritt-utrymme display projicerar bilder i rymden, i både två- och tredimensionella format. Enheten kräver inte användning av en filmduk eller kapsling, vilket ger stor flexibilitet. Det är möjligt att skapa ett gratis-utrymme displayen som en tillfällig installation eller en permanent, i miljöer som kan variera från vardagsrummet till gathörn. Vissa företag har produkter som kan säljas, medan andra har dem i utvecklingen, eller arbetar på förädla befintliga produkter.

Storleken av de bilder som projiceras av anordningen kan variera. Vissa använder sig av laser för att skapa en bild, medan andra kan använda kraftfulla projektorer och andra enheter. Ett fritt-utrymme display kanske kan projicera bilder till fria luften, eller kan kräva ett underlag som dimma, dis, eller rök för bilderna att visa upp. Kvaliteten på bilderna är också mycket varierande mellan tillverkare och produktionsmetoder, en viktig faktor för kunderna.

Potentiella tillämpningar för denna teknik är avsevärda. Det är möjligt att utveckla interaktiva skärmar som tillåter människor att manipulera objekt i fritt utrymme. Detta kan vara användbart för video spel, reklam, och aktiviteter som telemedicin, där en läkare kanske vill ha en uppsättning kontroller med en mer naturlig känsla för att styra en robot eller titta på medicinsk imaging studier. En fri-utrymme-displayen kan också användas för på gatan reklam som inte skulle vara begränsad till skyltar och andra plana ytor, eller för aktiviteter som specialeffekter i en scenisk produktion.

Liksom andra displayteknik, tidiga fritt utrymme visar var dyrt att producera, med dålig bildkvalitet, inklusive tunga pixele och långsamma uppdateringsfrekvenser som gjorde bilderna visas ryckig. Investeringar i teknik genom ett antal konkurrerande företag skapat en enhet för att producera billigare, större och bättre teknik. Två och tredimensionella versioner utgör olika utmaningar, såsom behovet av att bestämma den optimala betraktningsvinkel, att tillverkarna måste beakta i sin forskning och utveckling.

Företag som arbetar med fritt utrymme displayteknik har ett särskilt intresse för system som inte kräver någon form av projektion medium. Förmågan att snabbt och enkelt projicera en bild med en bärbar eller flyttas lätt displaysystem har många program när det inte är nödvändigt att skapa en projektion medium med dimma eller andra material. Denna design är extremt utmanande, så fritt svävande bilder kan vara svårt att se i ljusa eller höga kontrast ljusförhållanden, vilket gör det svårt att utveckla en effektiv teknik.