Vem Är Arapaho indianerna?

December 4

De Arapaho indianerna är ett Plains stam av Algonquin familjen av indianer i USA. Ursprunget av ordet Arapaho är inte känt, men de kallar sig Iñunaina, vilket löst kan översättas till "vårt folk". När en stationär stam av jordbruks människor som bor i Red River Valley of Minnesota, vid någon okänd tidpunkt, flyttade Arapaho indianerna över Missourifloden och vilade i det som är dagens moderna Colorado, Wyoming, Kansas och Nebraska.

Modern dag Arapaho indier lever i Wyoming eller Oklahoma. Det finns en splittring bland Arapaho indianerna på grund av detta geografiska separation. Efter 1867 Fördraget Medicine Lodge, var en grupp Arapaho indianerna delas en reservation i Oklahoma och resten av gruppen tilldelades till Wind River Indian Reservation i Wyoming. Denna uppdelning skapade det som idag kallas norra Arapaho och Södra Arapaho.

Som många grupper av indianer från Great Plains, arapahoen var nomadfolk som följde hjordar av stora vilt för att överleva. De Arapaho indianerna kokta bison, älg och rådjur i gropar och torkas köttet i ryckig. Dessutom samlades de livsmedel såsom frukt, rotfrukter och chokecherries.

Den Arapahos bodde i teepees konstruerade av en träram med djurhudar. Deras nomadiska livsstil tvingade dem att kunna konstruera och riva sina byar i rekordtider, så att de kunde röra sig snabbt. Kvinnor ägde hem och var ansvarig för genomförandet av stora träramar under ett drag och ombyggnad dem.

Arapaho indianerna bar en mängd olika traditionella indiankläder, såsom kjolar, buckskin klänningar och höftskynken. Shirts inte var nödvändiga i Arapaho kultur, men kvinnor skulle bära päls under strid eller vid speciella tillfällen. Män och kvinnor både bar mockasiner och kläder för att hålla värmen, som gjordes från buffel hud. Både män och kvinnor stylade sitt hår i två långa flätor på vardera sidan av huvudet med enstaka tillägg av fjädrar. Efter Arapahos handlas med grann Sioux indianerna, vissa män valde att bära traditionella fjäder huvudbonader.

Förutom handel med Sioux, handlades de Arapaho indianerna med européer och många andra stammar. De flesta av deras handelsverksamhet bestod av att sälja djur pälsar, när de inte slåss med fientliga stammar. De Arapahos vördas för sin förmåga att skjuta pilar. Arapaho krigare använde spjut och skyddade sig med sköldar gjorda av djurhudar.

  • De Arapaho indianerna torkat hjortkött i ryckig.
  • Den Arapaho var en nomadisk stam som följde rörelser flockdjur över slätten.