Vad är en ryggsäck?

March 1

En ryggsäck är en påse med en enda rem som är avsedd att bäras över ena axeln, eller korsade över bröstet om ryggsäck är särskilt tungt. Haversacks är mycket användbara för att bära små mängder förnödenheter; barn kan ta dem till skolan, till exempel, eller någon kan ta en till en picknick. Påsarna är relaterade till ryggsäckar, även om de inte kan hålla så mycket som en vanlig ryggsäck och de inte distribuera sin last jämnt över bärare, vilket gör dem ett dåligt val för tunga laster.

Vid ett tillfälle, haversacks var standard fråga för många militärer. Soldater bar en liten mängd mat i sina haversacks, tillsammans med andra livsviktiga förnödenheter. Med tiden blev haversacks ersatts av ryggsäckar och senare ryggsäckar. Ryggsäckar är bättre lämpade för militärt bruk, eftersom de kan användas för att bära en stor mängd leveranser. Dessutom, när packas ordentligt, en ryggsäck kommer jämnt fördela vikten, vilket minimerar risken för skador.

Historiska re-enactors använder ofta haversacks äkthet, eftersom påsarna var ofta används av en rad människor genom historien. Biologer används ibland haversacks för fältstudier, så att de har en plats att snabbt lagra insamlade prover. Andra föredrar att använda haversacks eftersom de är mindre och mer praktiskt att tillgången därefter ryggsäckar. De klassiska messenger bags som används av cyklister och brevbärare, till exempel, är beroende av grund ryggsäck designen, som inkluderar en enda stark rem och en täckklaff som lätt kan fällas tillbaka för att komma åt innehållet.

Många butiker säljer haversacks eller moderna versioner av dessa klassiska skotts alla väskor. Det är också möjligt att sy en egen ryggsäck, som utformningen av påsen är mycket enkel och lätt att replikera. En handsydda ryggsäck kan också integrera egna fickor och klaffar som är unikt utformade för den enskilde användaren. Som en allmän regel, är robusta material såsom duk och nylon användes för att göra en ränseln, säkerställer att det inte faller sönder i fält. Vissa kan också vara vattentät.

När de söker en ryggsäck, tänk på hur du tänker använda den. Om du vill ha en ryggsäck för användning i fält, till exempel, kan du ha en vattentät version med utrymme för prover och objekt som du samlar. Om du tar en ryggsäck till skolan, finns gott om plats för böcker och förnödenheter en nödvändighet, medan en historisk åter enactor kanske vill ha en ryggsäck tillverkad av autentiskt material. I samtliga fall, se till att ryggsäck är väl sys, och att bandet är tillräckligt bred för att fördela vikten på väskan, i stället för att koncentrera det på ett ställe.