Vad är nr 1 Ladies Detective Agency?

April 6

The Number 1 Ladies Detective Agency är en bok skriven av Alexander McCall Smith, publicerad 1998. No.1 Ladies Detective Agency ägs av traditionellt byggd, med andra ord, plus size, tecken Precious Ramotswe, som bor i Botswana. Hennes popularitet som ett tecken har lett till fem uppföljare till den första charmiga boken, och Smith har anlitats för att skriva ytterligare två.

McCall Smith, som har tillbringat mycket tid i Botswana, som ursprungligen utformades den älskade karaktären av Mma Ramotswe, för en kort berättelse. Han påstår att han inspirerades att skapa Precious medan du tittar en kvinna kraftigt jagar en kyckling runt en gård i Botswana. Novellen snabbt utvecklats till en längre behandling och snart karaktären av Mma Ramotswe utgjorde grunden för The Number 1 Ladies Detective Agency.

Den fiktiva byrån tar på små frågor som misstänkta oförsiktighet av fruar eller makar. Även om böckerna är milt mystisk, är den verkliga intresset för de flesta läsare en fortsatt utveckling av Mma Ramotswe berättelse, och de andra tecken som många läsare har blivit ganska förtjust.

I The Number 1 Ladies Detective Agency läsaren snabbt introduceras till JLB Maketoni, en bilmekaniker utmärkta principer som fixar den lilla vita van Mma Ramotswe driver omkring på hennes strävan att lösa små mysterier. Dessutom karaktär Mma Makutsi, sekreterare för byrån är också betydligt utvecklas.

Genom ögonen på Mma Ramotswe är allvarliga ämnen konfronteras, såsom förekomsten av aids i Afrika, fattigdom, enstaka grymhet män att hustrur, egentlig depression, och ämnet för den moderna regeringen i Botswana. Vilka läsare tycker ofta spännande är det sätt på vilket tecken interagerar med varandra, vilket skiljer sig mycket från västerländska världs interaktioner. Inneboende i Ramotswe filosofi är en känsla av ansvar gentemot alla som bor i hennes land. Det finns en gemensam känsla av att ta hand om sitt folk och observera hög moral. Många av Botswanas problem är kopplade till avsteg från traditionella botswanska ideologin.

Under hela The Number 1 Ladies Detective Agency och uppföljnings romaner, har Mma Ramotswe vad många västerlänningar skulle överväga en östlig filosofi om livets väg. Precious förändringar vad hon kan, men inser att vissa saker, som aids är bortom hennes kontroll. Hennes fokus ligger på mysterier och förvecklingar i vardagen, snarare än på stora frågor, som trots ledsen, är okontrollerbar.

Precious förändringar vad hon kan, och suckar över de saker hon inte kan förändra, men inte för länge. Totalt sett är hon glad och tacksam att bebo hennes land. Hennes inställning till livet är en av tacksamhet, även om hennes tragiska tillbaka historia har detaljerade förlusten av ett barn och en ond första make ,. Hennes detektiv byrå är ett litet sätt att hjälpa henne världen blivit bättre.

På en ljusare, Ramotswe beklagar utvecklingen av kvinnors att vilja vara så tunn. Läsare får glädje i hennes tillfredsställelse på att hitta ett rack av storlek 22 klänningar till försäljning. Istället för bemoaning hennes figur, är Ramotswe, faktiskt ganska stolt över sin traditionella build.

The Number 1 Ladies Detective Agency är intressant i rösten. Vissa ord som "traditionellt byggd", "lilla vita skåpbil," och "bush te," ofta upprepas frammana en muntlig tradition snarare än en skriftlig ett. Vissa läsare njuta av repetitioner, men andra känner romanen och dess uppföljare saknar de kvaliteter karakteristiska goda litterära verk. Trots kritiker, de sex böcker publicerade hittills har mottagits väl, och har skapat ett intresse Smiths andra romaner, liksom ett intresse för att lära sig mer om Botswana livsstil.