Vad är en ayurvedisk läkare?

October 7

En ayurvedisk läkare är en healer som använder en gammal traditionell form av medicin som har sitt ursprung på den indiska subkontinenten. Ayurveda har funnits i tusentals år, och använder en rad olika metoder som syftar till att rena kroppen och skapa en balans mellan kropp, själ och ande. Ayurvedisk läkare är utbildade för att observera en persona € s kropp typ, upptäcka vilka system inom dem är ur balans, och utforma ett botemedel för att bringa hela vara i harmoni och hälsa. Även bruket av Ayurveda är väl etablerad i Asien, är det fortfarande anses alternativ medicin i de flesta västerländska samhällen.

Ayurvedisk läkare använder ett system av healing som anses av många vara den äldsta existerande medicinska systemet i världen, går tillbaka minst 4000 år. Termen Ayurveda är från språket i sanskrit och översätter som vetenskapen om livslängden. Det är en metod som syftar helande genom kost, naturläkemedel och naturliga terapier i stället från operationer och farmaceutisk medicin. Tonvikten ligger inte på att behandla symptomen på sjukdom, utan snarare på att integrera hela sinne, kropp och ande på ett sätt som läkning uppnåtts inifrån.

En bedömning med en ayurvedisk läkare kommer vanligtvis att bestå av observation och intervju varar en timme eller mer, följt av att utveckla en personlig behandlingsplan. Patienten kan ha observationer göras på upp till 12 pulspunkter, ögon, naglar, tunga, läppar och hud. De kommer oftast bli ombedd detaljerade frågor om sin kost, livsstil, familjehistoria och allmän hälsa. Den ayurvediska läkaren försöker utröna persona € s metaboliska kroppstyp eller dosha, och återställa det att balansera genom motion, kost, naturläkemedel, meditation, massage och yoga.

Den trossystem av en ayurvedisk läkare är att allt består av de fem elementen vatten, luft, eld, jord, och utrymme. Dessa element kombineras för att bilda tre olika doshas inom kroppen av varje person. Vata dosha är ansvarig för de grundläggande kropp processer; kapha dosha är ansvarig för styrka, immunitet, och tillväxt; och pitta dosha styr hormoner och matsmältningssystemet. När en av dessa doshas är ur balans är det tänkt att det naturliga flödet av vital energi, eller prana, inom kroppen störs. Det är avgiftning av systemet och återställande av balans, både individuellt och mellan dessa tre system, vilket Ayurveda syftar till att påverka.

I Indien, många olika grund-och forskarutbildning finns för en ayurvedisk läkare för att studera, ofta upp till fem år eller mer. I andra delar av världen, kommer läkare ofta tar Ayurveda utbildning som ett alternativ utöver sina medicinska kunskaper. Den ökande populariteten för ayurveda som en spa-behandling har tyvärr resulterat i många otränade utövare som erbjuder något de ibland arenâ € t är behörig att göra. Bristen på standardiserad certifiering i många delar av världen för en ayurvedisk läkare kräver att personer som är intresserade av att få denna typ av behandling gör tillräcklig forskning för att ta reda på utbildning och kompetens för sina utövare.

  • Ayurveda använder kost, meditation och andra metoder för att hjälpa till att reglera och styra flödet av prana i kroppen.
  • Fyra handed massage ursprungligen praktiseras av ayurvedisk läkare.
  • Enligt den ayurvediska systemet för medicin, kan yoga och meditationstekniker att integrera kropp och sinne.
  • Ayurvedisk läkare förlitar sig på alternativa terapier såsom massage för ett brett spektrum av förhållanden, där traditionella läkare kan förskriva läkemedel eller andra terapier.
  • Ayurvedisk medicin har sitt ursprung i Indien.