Vad är en Diamond Dove?

January 12

Diamanten duva, som är medlem av fågeln familjen Columbidae, är hemma i Australien och delar av Indonesien. Den har en grå kropp med vita diamantformade markeringar på sina fjädrar och apelsin ringar runt ögonen. En av de minsta duvor, den väger ungefär 1 £ (0,4 kg) och är ca 7-inches (17 cm) lång. Den kön av diamant duva kan bestämmas genom dess färgnings och tjockleken av dess ögonringar. Hanar har en silvergrå färg och de orange ringar runt ögonen är mycket tjockare än den hos honorna, som har mer av en brunaktig nyans.

Diamant duvan kom till Europa i början av 1800-talet. Sedan dess har fåglarna blivit ganska populära och säljs vanligtvis i många kommersiella voljärer. De anpassar allmänhet mycket väl till fångenskap och blir utmärkta husdjur. De är lättskötta, och många människor finner sin mjuka kuttrande vara lugnande. I naturen kan diamant duvor ibland leva så länge som 14 år. De bor oftast i närheten av vatten, äter myror och små frön.

Den manliga Diamantduva det övergripande ansvaret för att initiera parning. Efter att hitta en lämplig plats att bygga ett bo, börjar han kallar tills en kvinnlig ansluter honom. Samtalet som signalerar parning är ganska specifik, och det låter inte något liknande andra duva samtal. När en kvinnlig svarar, paret börjar parningsritual genom att bygga en intrikat boet gjord av kvistar och gräs. En ovanlig del av sammankopplingsförfarandet involverar manliga duva mata den kvinnliga duva, mycket i vägen en mamma duva matar sina ungar.

När parat, är diamant duvor mycket ägnas som par. De kysser använder en serie korta pecks runt huvud och hals. Under natten, gosa de tillsammans när de sover. Om en av dem lämnar nästa, kommer duvan kälken ringa tills frånvarande duva avkastning.

När en kvinnlig diamant duva lägger sina ägg, de inkubera i ca 14 dagar. Den manliga och kvinnliga både tar delansvar för inkubation arbetsuppgifter. När spädbarn diamant duvor första lucka, de har inga fjädrar och är helt hjälplös. Det brukar ta ungefär två veckor för alla sina fjädrar för att komma in. Efter det är de i allmänhet redo att börja flyga. Under de första två veckorna, är fågelungarna matas av sina föräldrar, och sedan börjar de födosök för sin egen mat.