Vad är Strawberry Rabarberpaj?

November 8

Rabarber, ofta kallad "pie växt," är en fibrös grönsak i, av alla saker, bovete familjen. Det ser snarare ut som mörkröd selleri och Marco Polo gormat om det från sin resa till Kina. Rabarber ursprungligen odlas i Asien och först kom till USA omkring 1790 eller så. Nybyggare som är de sparsamma människor de var, fick snart reda på att de skulle kunna göra pajer med röda stjälkar av denna ovanliga växten. Således var jordgubbar Rabarberpaj född.

Rabarber är extremt surt så jordgubbar och socker bidra till att jämna ut smaken. Omvänt tartness av rabarber komplimanger jordgubbs smaker. Strawberry Rabarberpaj är lite som skarpa eller rasa - det vill säga, den har en fruktfyllning med en streusel liknande toppning.

En grundläggande jordgubbs Rabarberpaj recept kräver: för påfyllning: 1 kopp (227 gram) socker; 3 msk snabbkokande tapioka pärlor; 1/4 tsk salt; 4/1 tesked muskot; £ 1 (454 gram) rabarber, grovt hackad; 1 kopp (227 gram) hela jordgubbar; en unbaked pajskalet. Toppingen använder 1/3 cup (85 gram) mjöl; 1/3 kopp (85 gram) socker; 2/1 tesked kanel; 4/1 tesked muskot; 3 msk smör, något mjuknat. Värm ugnen till 400 grader Fahrenheit (205 grader Celsius).

Till fyllningen, kombinera socker, tapioka, salt och muskot i en bunke. Lägg rabarber och jordgubbar; Blanda för att belägga frukten. Låt stå ca 20 minuter. Häll blandningen i pajskalet. Att blanda toppning, kombinerar toppning ingredienser, skär i smör tills blandningen är smulig. Strö blandningen ovanpå paj fyllning. Baka i 35 till 40 minuter.

Kockar har också gjort pajer för bara rabarber. I sin bok "de första fyra åren," författaren Laura Ingalls Wilder påminner göra en rabarberpaj för tröskning besättning (hon hänvisar till det som "paj anläggning"). I sin brådska att få måltiden kokta, hon försummat att sätta socker i cirkel och var förkrossad när en av tröskor lyfte upp pajskalet på hans pjäs och sprida socker på toppen. "Pie anläggningen var så sura", skriver hon, "Och det första tuggan måste ha varit helt enkelt fruktansvärt."

För alla dess tartness dock ståtar rabarber stor fiber och C-vitamin innehåll. Detta gör den idealisk för användning i en mängd olika tillämpningar, inte bara i jordgubbs Rabarberpaj. Den kan användas i såser och i salladsdressingar för en syrlig spark av smak. Det kan också göras till sylt eller konserver, som används i kakor och muffins och även som en bas för vin. Vem visste ödmjuka rabarber anläggningen var så mångsidig?

  • Muskot sätts ofta jordgubbar Rabarberpaj.
  • Jordgubbar.
  • Smör är en del av en traditionell jordgubbs Rabarberpaj.