Vad är Lindy Hop?

November 17

Den lindy hop, en swingdans som först dök upp i New York under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet, är en unik stil av rörelse som kombinerar element av både partner och solo danser. Dansen tros ha fått sitt namn för att hedra den berömda flygaren Charles Lindberg.

Stegen i lindy hop är en kombination av traditionell afrikansk dans och de åtta-count struktur formell europeisk dans. Den grundläggande steg som används av Lindy dansare kallas Swingout. Varje dansare utför ensam i öppet läge, då paret kommer tillsammans att dansa i Swingout s stängt läge. Stegen i denna dans kan vara nära jämfört med dem i Charleston, utbrytning, Texas Tommy, och hop.

Eftersom lindy hop lärdes informellt för små grupper av dansare, kan den exakta stil av varje prestation variera kraftigt. Vissa Lindy dansare verkar vara inspirerad av Frankie Manning och andra afroamerikanska dansare från Savoy Ballroom, medan andra har åtgärder som verkar mer påminner om vita dansare från västkusten såsom Jewell McGowan och Dean Collins. Ibland är dessa två stilar beskrivs som Savoy-stil och Hollywood-stil Lindy Hop.

Generellt är lindy hop förknippas med stora band musikaliska arrangemang av konstnärer som Lionel Hampton, Count Basie, Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Chick Webb, och Benny Goodman. Men denna dans var också en betydande del av den neo swingmusik väckelse i slutet av 1990. Under vissa omständigheter kan du även se lindy hop utförs för att rytm och blues, soul, eller hip hop musik.

Idag har lindy hop förtjänat en permanent plats som en del av popkulturen i USA. Dansen utförs socialt i många nattklubbar och det finns ett antal städer som har swing dans tävlingar regelbundet-händelser som är mycket omskrivna på olika Internetforum. TIT också framträdande plats i musikvideon till träffen Christina Aguilera song Candyman.

Även om lindy hop är mest känd i USA, är det värt att nämna att dansen har en världsomspännande följande. Denna dans praktiseras regelbundet i England, Ryssland, Skottland, Irland, Frankrike, Danmark, Sverige, Spanien, Tyskland och Schweiz.

  • Den lindy hop är en populär dans i Schweiz.
  • Den lindy hop är fortfarande en populär swing dans idag.