Vad är en Wyvern?

November 24

Den wyvern är en mytologisk varelse ofta i europeiska lore. Ordet "wyvern" kommer från Saxon wivere, som betyder orm. Denna legendariska djur brukar definieras som en underart av draken, eller åtminstone drakens nära anhöriga. Draken och wyvern aktien många likheter i fråga om utseende.

Liksom draken är wyvern återges som en bevingad reptil varelse. Den utmärker sig genom sin besittning av endast två ben och en enda par vingar. Ibland kommer en variant som havet-wyvern besitter en fiskliknande svans. Oftare, emellertid är wyvernen svans dras med en hulling eller en spade vid spetsen, som ibland anses vara giftiga. Den wyvern kan också illustreras ha klorna på örnar.

Berättelser om wyverns är ganska motsägelsefullt. Ibland är det representeras som en mindre art av draken, och vid andra tillfällen den definieras som en större drake ras. I vissa konton som de beskrivs vara så stor att byten på elefanter och noshörningar.

Wyverns är vanliga i medeltida heraldik och många institutioner fortfarande använda wyvern i sina härolder, kammar, och vapensköldar. I detta avseende är wyverns ses som symboler för styrka, kraft och uthållighet. Exempel på dessa emblem inkluderar armar Derby Midland järnvägsstation, logotypen av Dragon School i Oxford, England, och armarna på Alpha Chi Sigma Fraternity.

Wyverns gör också sitt utseende i populärkulturen. I Neil Gaimans Sandman-serien, till exempel, en portvakt till Dream palats är en wyvern. Fantasy rollspel som Dungeons & Dragons och World of Warcraft använder också wyverns som en del av deras olika mytologier.

Intressant nog har några cryptozoologists varit kända för att ansluta sig till teorin om wyverns vara bevis för att djuren såsom pterosaurs, bevingade reptiler som dog ut cirka 65 miljoner år sedan, kan ha faktiskt samexisterade med befolknings, och kan i själva verket fortfarande existerar idag. Tyvärr finns det inga bevis till stöd för dessa påståenden.