Ljud Kontroll under Home Recording Blandning

March 11

När du skapar en inspelning rum som är så isolerade från omvärlden som möjligt, måste du kontrollera ljudet under blandning. Följande information beskriver de steg som kan hjälpa dig att kontrollera ljudet av din (förmodligen mindre än perfekt) rum under blandning.

Få ett bra par närområdet monitorer

Närområdet monitorer är konstruerade för att bli lyssnade på nära håll (därav nära i deras namn) och kan lindra effekterna att resten av rummet har på din förmåga att korrekt höra dem och för att få en bra mix.

Blanda på låg volym

Blandning vid låga volymer tenderar att ta det roliga i det, eller hur? Tja, lika roligt som det kan vara att blanda med hög volym, sällan översätter det till en stor blandning. Stora blandnings ingenjörer lyssnar ofta på sina blandare på mycket låga nivåer. Ja, de ibland använder höga nivåer, men först efter det att blandningen är nästan klar och även då endast under korta perioder.

Använd paneler att tämja ljud

Hemligheten till att få en bra blandning rum är att tämja ljudreflektioner som kommer ut ur högtalarna. Att handskas med höga och mellanregistret är ganska lätt - bara sätta upp några skum paneler eller absorberande sidan av panelerna som de som visas i följande illustration. Här är en genomgång om hur du placerar absorption paneler i din studio:

  • Börja med att hänga två paneler på väggen bakom dig (eller genom att placera dem på ett stativ eller bord) i nivå med dina högtalare.
  • Sätt en panel på varje sidovägg, precis där högtalarna är spetsiga. Denna positionering, gör sig av med de högre frekvenserna och eliminerar mycket av ekot.

    Ljud Kontroll under Home Recording Blandning
  • Du kan behöva sätta någon typ av panel i taket precis ovanför huvudet. Detta är särskilt viktigt om du har en låg (8-fot-hög eller mindre) eller textur taket (ni vet, en med den popcorny grejer sprutas på) .

    Ljud Kontroll under Home Recording Blandning
  • Du kan också placera en uppsättning glasfiber paneler i hörnen av rummet bakom högtalarna. Bara hänga panelerna på samma höjd som dina högtalare så att de avskurna hörnet av rummet.

Använd bas fällor att tämja stående vågor

Du måste också överväga stående vågor vid blandning. Stående vågor skapas när bastoner börjar reflektera kring ditt rum och studsar in i varandra. Stående vågor kan antingen över accentuera basen från högtalarna eller neutralisera en del eller all bas kommer ut ur högtalarna.

För att ta reda på om du har ett problem med stående vågor i din studio, sitta framför bildskärmarna och noga lyssna till en av dina favorit CD-skivor. Okej, nu luta sig framåt och bakåt lite. Har mängden bas som du hör förändring när du flyttar? Nästa, gå upp och gå runt i rummet. Lyssna efter platser inom det rum där basen verkar vara högre eller lägre.

Du kan hitta platser där basen faller nästan helt. Om någon kontroll visar sig vara sant, du är den stolta ägaren av stående vågor. Du kan tämja att stående-våg monster med ett par av bas fällor.

Bas fällor absorbera energin i de lägre frekvenserna så att de inte studsa över hela rummet och kasta av dina mixar. Du kan köpa bas fällor gjorda av skum från vissa musikaffärer eller (Japp, du gissade rätt) du kan göra din egen av trä och isolering. Kolla in följande för en titt på några hemlagade bas fällor.

Ljud Kontroll under Home Recording Blandning

Den vanligaste placeringen för bas fällor är i hörnen bakom dig när du sitter vid din mixer Placera en uppsättning bas fällor i de andra hörnen i rummet kan hjälpa ännu fler.

Ljud Kontroll under Home Recording Blandning

När du placerar bas fällor, gör lyssningstestet igen. Om du märker områden där basen verkar få högre eller lägre, försök flytta bas fällor runt lite. Med trial and error, kan du hitta en plats där de fungerar bäst.