Hur väljer jag det bästa Laundry Organizer?

March 17

Det bästa tvätt arrangören kommer att ge utrymme för att sortera olika typer av kläder och material som används dagligen i ett hushåll eller företag. Dessa poster har vanligtvis mellan tre och fem lådor att tillåta tyger som ska sorteras efter tyg innehåll och / eller färg. Lagerplatserna bör göras av tyg, i stället för plast, och kan hängas från en valsmonteringsstruktur för att förbättra användarvänligheten.

En tvättstuga arrangör bör eliminera röran i tvättstugan, och tillåter användaren att flytta kläder och andra textilier genom tvättprocessen snabbt och effektivt. Denna typ av produkt skiljer sig från en tvättkorg. Hämmar kan användas för att hålla kläderna tillfälligt tills de kan överföras till arrangören. En korg är typiskt en enda bin, ofta med ett lock, och är i allmänhet hålls i ett sovrum, badrum, eller garderob.

Tvätt bör delas upp i tyg och färgtyper innan du lägger in det i tvättmaskinen. De flesta hem behöver en tvättcykel för mörka tyger och lätta tyger. Handdukar måste generellt tvättas förutom kläder eftersom den tunga vikten av våt frotté när tumlas med tyger till kläder, som bomull och linne, kan skada dem. En grundläggande tvätt arrangören kommer att erbjuda tre separata lådor i en enhet för dessa tre vanliga laster. Kläder och handdukar kan sorteras in i varje fack och sedan lastas individuellt i tvättmaskinen.

En stor tvättstuga arrangören kommer att ge fem behållare för sortering i stället för tre. Vissa bostäder kan också kräva en tvätt för ömtåliga tyger och denim material också. Ömtåliga material kan vara silke, rayon, och linnekläder som måste linje torkade och strukna, medan denim material, liknande frotté, kan skada bomull och ömtåliga, och tenderar att blöda på andra tyger under tvättprocessen. De ytterligare två lådor bör vara mindre än de tre primära papperskorgar för att rymma dessa material, eftersom det finns oftast färre fintvätt som går igenom en vanlig hushållets tvätt.

Arrangören kan vara stationär eller en del av en rullande vagn. Rullande enheter är typiskt gjorda av en plastaggregat från vilka individuella påsar hängs på insidan. Tyger kan sorteras in i varje påse därefter. Vissa enheter tillåter påsar att tas bort eller kopplas bort från större montering och rullade sig till tvättmaskinen. Dessa vagnar används ofta av företag som kan tvätta flera ton tvätt varje dag, som restauranger och hotell.

Tygpåsar är ofta att föredra framför plastbackar eftersom de kan lätt rengöras. Tyger är typiskt smutsad när den placeras i en tvättpåse, och den smuts, skräp, och lukt av smutsiga kläder och handdukar tenderar att bli kvar i det inre av lagerplatsen. Plastbackar tenderar att hålla dessa lukter och överföra dem till andra objekt i soptunnan. Tyg lådor kan tas bort och placeras i brickan med kläder regelbundet så att de förblir fräsch och ren.

Termen tvätt arrangör kan också tillämpas på strykbräda rack. Dessa ställningar är utformade för att monteras på väggen eller baksidan av grovkök dörren, och har två stift som att hänga en fullstor strykbräda. Ofta ingår en övre korg som kan hålla järnet, stärkelse, och vattenflaska som vanligen används när de utför denna uppgift.

  • Wicker korgar kan användas för att organisera smutstvätt.
  • Hämma tvättsorterare vanligtvis tillåter kläder att separeras beroende på om det är färgad, vit, kräver kemtvätt eller kräver en känslig miljö.
  • Handdukar bör i allmänhet tvättas bortsett från andra tvätten.