Hur väljer jag det bästa Mangan batteri?

December 14

Det finns två huvudsakligen olika batterier i manganbatteri familjen: litium-mangan och zink-mangan. Zink-brunstensbatterier, även känd som alkaliska batterier, innehåller en stor mängd mangandioxid. Båda batterityper är bra för olika anledningar. Litium variant är bättre för livslängd, medan alkaliska batterier är bättre för äldre föremål och de som kräver en låg kostnad. Flera faktorer att tänka på innan du köper en manganbatteri är objektet där batteriet kommer att användas, pris, livslängd och laddning potential.

Vissa objekt kan inte använda litium och alkaliska batterier lika bra eller kanske bara kunna använda en typ. Äldre poster har ibland problem med att använda litiumbatterier, och objekt som behöver en stor mängd ström har svårt att använda alkaliska batterier. Innan någon köper någon typ av manganbatteri, bör han eller hon läste Itema € s anvisningar, som vanligtvis detalj vilken batterityp är bättre för dess funktion.

Priset på manganbatteri är en annan faktor. Zink-manganbatterier är mycket billigare än deras litium motsvarighet. Detta beror på att mindre dyra material går in i produktionen av alkaliska batterier, och alkalisk teknik har funnits längre, så det är lättare att framställa. Lithium-manganbatterier kostar mer att producera och, medan de tenderar att hålla längre, kommer batteriet att bli dyrare.

Medan konsumenterna kan hålla köpa en stor mängd batterier, skulle vissa föredrar att gå med en mer långvarig batteri. När det gäller livslängd, litiumbatterier är mycket bättre. De senaste runt dubbla eller tredubbla mängden tid alkaliska manganbatterier göra. Alkaliska batterier förlorar energi mycket snabbare, så de har en högre frekvens av korrosion och bryta ner, vilket kan frigöra farliga batterisyra hela objektet och alla röra vid den.

Om en konsument är ute efter ett laddningsbart batteri, då litiumbatterier är oftast bättre för detta, men inte litium-manganbatterier. Av de tre huvudsakliga typer av litiumbatteri är litium-mangan-versionen den enda som är en primär batteri, eller ett batteri som inte kan ladda. De andra typer av litiumbatterier håller avgifter längre än alkaliska batterier och kan lagra energin även om batteriet inte används. Ett alkaliskt manganbatteri, medan uppladdningsbara, inte kommer att lagra energi samt de laddningsbara litiumbatterityper, och inte heller kommer det att vara så länge efter uppladdning. Detta innebär att även andra versioner av litiumbatterier skicklighet i laddning, är det alkaliska batteriet är den enda uppladdningsbara en i mangan arenan.