Vad är synlig substans?

January 19

Materiella nettoförmögenhet är en beräkning som kan gälla både privatpersoner och företag. För individer, är formeln ganska lätt att räkna ut. Det är summan av alla saker du äger, som är påtagligt, som en kassa på ditt bankkonto, ditt hem, din bil eller andra fordon, och allt annat som kunde hämta pengar bör du vara oförmögen att betala dina skulder. Vanligtvis synlig substans, speciellt när du € re ansöker om lån eller kredit, doesnâ € t inkluderar småsaker. Det subtraherar också några skulder eller skulder från vad du är skyldig. Om du betalar ut en bil, till exempel, den skuld som återstår skulle subtraheras från värdet på bilen, och bara ditt eget kapital i fordonet skulle vara en del av materiell nettoförmögenhet.

I företag, är påtaglig nettoförmögenhet också utvärderas av saker som kontanter, inventering i verksamheten, och både små och stora egendom av verksamheten. Från detta belopp dras skulder och immateriella tillgångar. Det finns en lång lista med saker som kan anses immateriell egendom. Dessa inkluderar patent och immaterialrätt, som är saker som kan tjäna pengar i framtiden, men arenan € t göra det nu. Den innehåller också något som kallas goodwill. Goodwill är i huvudsak en affär rykte som representerar kunders € intresse för ditt företag.

Om du € re sälja ett företag, och du har inventering, kanske du kan argumentera att goodwill gör ditt företag en bättre affär, eftersom du har en stadig och pålitlig kundbas. Å andra sidan, om du € re att få ett lån, det räknas inte eftersom goodwill är instabil. Istället tenderar en långivare att titta på fastigheten av verksamheten bygger specifikt på hur mycket den här egenskapen skulle hämta om alla tillgångar likviderades omedelbart. Kundlojalitet har lite att göra med detta, och därmed canâ € t räknas som en del av materiell nettoförmögenhet.

Långivare är intresserade av riktiga nettoförmögenhet eftersom de kan uppmanas att likvidera dina tillgångar om du € re inte kan betala din skuld till dem. Denna värt tenderar att fluktuera från det att den beräknas först. Fysisk egendom kan vara värd mer eller mindre beroende på marknaden och den åldrande egendom, och lager mängder kan förändras. Nya maskiner ditt företag äger blivit gamla maskiner så småningom, och är inte värda lika mycket. Å andra sidan, kan fastighetsinnehav gå upp i värde ju längre du håller dem. Således en beräkning av materiella nettoförmögenhet idag doesnâ € t representerar en statisk mängd ekonomiska värde av ditt företag.

Av denna anledning kan långivare vända sig bort företag som söker lån om de donâ € t har betydande kontantinnehav som lätt skulle kunna omfatta lån. Alternativt kan de be företagare till personligen säkra lån genom att lägga till synlig substans av deras personliga egendom. Detta innebär att bristande återbetalning kan kosta dig både ditt företag och dina privata innehav. När ett företag inte går bra, bör du överväga om det är värt att sätta upp dina personliga medel och egendom som säkerhet eftersom detta representerar mycket större ekonomisk risk för dig.

  • En beräkning av materiella nettoförmögenhet idag doesnâ € t representerar en statisk mängd ekonomiska värde i ett företag.
  • Kontanter ingår i en persons materiella nettoförmögenhet.