Vad bör jag veta om Trinidad och Tobago?

April 27

Republiken Trinidad och Tobago är en arkipelagstat som upptar en total yta på 1979 kvm mi (5128 km²) uppdelad i 23 öar. De två huvud skärgårdar, Tobago och Trinidad, hysa öns främsta sevärdheter och regeringsbyggnader, medan många av de små öarna är dåligt utvecklade.

Trinidad och Tobago är nära Venezuela, i Sydamerika. Port of Spain, huvudstaden, är på ön Trinidad, och är den främsta administrativa centrum Trinidad och Tobago. Den stora staden är staden av Chaguanas, med en sammanlagd befolkning på över 67.000. Chaguanas är omgiven av vatten på tre sidor och är hem för flera parker och ett stort våtmarksområde.

Ön har en gammal historia som innehåller 7000 år av pre-koloniserings invånare. Tidigare en brittisk koloni, Trinidad och Tobago blev en självständig republik 1976. George Maxwell Richards, presidenten och med 2007, är en lokal bosatt och en väl respekterad politiker. En statsminister och en senat, båda utses direkt av presidenten, genomföra omröstningen majoritet på statliga beslut.

Befolkningen i Trinidad och Tobago har mycket blandade demografi, ett resultat av många års kolonisering, slavhandel, och invandring. Afro-Trinidadians, även känd som Creole, är en blandning av afrikanska medborgare med den lokala ursprungsbefolkningen och de stora folkgruppen på ön. Indo-Trinidadians är tätt bakom. Etniska minoritetsgrupper omfattar allt från kinesiska invandrare till ättlingar till de ursprungliga franska och brittiska pionjärer.

Trots de olika raser som bor i Trinidad och Tobago, är det enda officiella språket engelska. Små landsbygds grupper talar flera dialekter, däribland Bhojpuri och Tobagonian Creole engelska. En stor del av befolkningen studerar spanska för att kunna kommunicera med sina grannländer.

Trinidad och Tobago innehar den näst största karneval i Amerika, direkt efter Brasilien. Den före den stora fastan är egentligen en blandning av kristna och inhemska festligheter, och det innehåller en rad festligheter, bland annat dans, mat och dekorationer. Den Afro-karibisk musik Calypso föddes i Trinidad och Tobago och expanderade långsamt runt om i världen.

Turismen är en av öns viktigaste inkomstkällor. Besökare till Trinidad och Tobago anländer främst för sina ekoturism möjligheter. Surfing och vattensporter är mycket populära på ön, som är vandring, simning och segling. Naturälskare kan njuta av fågelskådning turer eller läger djupt in i regnskogen. Internationella investeringar genererar också en viktig del av landets pengar.

  • En surfare i Trinidad och Tobago.
  • Chaguanas är hem för ett stort våtmarksområde.