Vilka är för- och nackdelarna med att använda en plast badkar?

March 9

Badkar finns i otaliga former, storlekar och material: gjutjärn, akryl, glasfiber, stora, runda, små, trädgård och mycket mer. En av de mest prisvärda typerna av badkar är plast badkar. Som med alla produkter, plast badkar har sina för- och nackdelar. Plast tubs är billigare men också mindre hållbara än sina snyggare och kraftigare motsvarigheter. Rengöring en plast badkar kan vara en mödosam uppgift, men plastbadkar är lätta och mycket lätt att sätta på plats i ett badrum.

Den moderna plast badkar har genomgått stora förbättringar, och med hjälp av en plast badkar kan vara roligare med moderna tillägg. När standarden för billiga husbil badrum, har tillverkarna förbättrats avsevärt hållbarhet och utseende av plastbadkar. Medan han fortfarande inte lika härdig som en tröga gjutjärn badkar, plastmodeller kan formas till en mängd olika former och storlekar med inbyggd tvålkoppar, Handräcke, avsatser och säten. Plast badkar är en enhetsaggregat, så läckor - som är gemensamma med infällda baljor och glasfiber badkar heter - är obefintlig.

Trots förbättrad hållbarhet och design, är svår att rengöra plast badkaret. Slipande rengöringsmedel bör undvikas, eftersom dessa produkter kommer att repa känsliga och mjuk plast finish. Tvål avskum fastnar lätt till plast badkaret. Vanligtvis är de enda alternativen för att ta bort envisa smuts är dyra specialrengöringsprodukter eller gammaldags armbåge fett.

Installera en plast badkar är enkelt. Enheterna är lätta och i allmänhet är tillverkade i en eller flera bitar som interlock tillsammans. Deras lätta vikt gör plast badkar lämpliga för andra våningen badrum, husbilar eller byggnader som inte kan annars tål extremt tunga baljor. En repad, urkärnade eller sprucken plast badkar är svår att avhjälpa, dock. Små skador kan lagas med epoxi eller speciell tejp, men större sprickor är oreparabel, och badkaret måste bytas.

Trots de nackdelar med plastbadkar, de fortfarande kan vara bra val för kostnadsmedvetna husägare eller hyresvärdar. För äldre bostäder eller husbilar som saknar strukturellt stöd för tunga laster, kan lätta plastbadkar vara det perfekta valet. Med rätt skötsel och vård, kan en plast badkar uthärda i 15 år eller mer.