Vad är en Nöjesbåt?

March 7

Den fritidsbåtar är någon typ av båt som används specifikt till förmån för ägaren. Som sådan, är en sådan farkost haft endast fritidsändamål, och är inte utnyttjas i någon typ av verksamhet eller INBRINGANDE företag. Det kommer att innehålla en motor och full styrkontroller som gör det möjligt att använda båten på sjöar, floder och i kanaler. Den fritidsbåt kan också användas som en tillfällig eller permanent uppehållstillstånd för ägaren, och ofta är utrustade med bekvämligheter som inte till skillnad från dem som finns i ett hem, om än i mindre skala.

Generellt är en fritidsbåt förstås vara en liten till måttlig storlek båt, med längden vanligtvis under åttio meter. En fritidsbåt av denna storlek ger gott om utrymme för ägaren att skapa bekväma utrymmen som kan avnjutas för helgen eller en längre tid. Ofta kommer båten att ha en sovande bunker, någon typ av litet kök, och tillräckligt med utrymme för ägaren att njuta av fiske och solar i komfort.

Den fritidsbåtar är också oftast tillräckligt liten för att dockas vid en marina för längre perioder. Kräver endast en måttlig mängd utrymme, bara om någon småbåtshamn kan rymma hantverk som dessa, till exempel en yacht. Månatliga avgifter för bostäder en fritidsbåt är ofta rimligt, särskilt om ägaren väljer att göra farkosten sitt permanent uppehållstillstånd.

En fritidsbåt behöver inte nödvändigtvis kosta en orimliga belopp för att vara bekväm. Nyare modeller med fler bekvämligheter kommer att bära en högre prislapp, men det är också möjligt att köpa en välskött äldre båt för en blygsam siffra. Så länge fritidsbåt har en solid motor, en kraftig ram, och är i allmänhet bra skick, kommer sannolikt att ge ett utmärkt gömställe för helger och sommarsemester båten.

Fritidsbåtar kräver underhåll och skötsel för att förbli sjövärdig. Däremot kan många typer av fritidsbåtar upprätthållas med en minimal mängd vård under större delen av året, och dras in för skrovskrubb och annat underhållsarbete på årsbasis. Större småbåtshamnar kommer att erbjuda dessa typer av tjänster, eller åtminstone bibehålla en lista över välrenommerade proffs som kan ge underhåll på ett regelbundet schema.

  • De flesta fritidsbåtar är en liten eller måttlig storlek.
  • Fritidsbåtar är vanligtvis små nog att dockas vid en marina för längre perioder.
  • Fritidsbåt används enbart för fritidsändamål.