Vad är Facial Övningar?

March 9

Som person åldrar, huden på deras ansikte börjar sag. Detta kan orsakas av förlust av muskeltonus och elasticitet. Facial övningar görs för att förhindra rinningar och strama upp huden. Det används ofta som ett alternativ till dyra kosmetiska operationer.

Facial muskler är fäst vid kroppen annorlunda än andra muskler. Muskler i nacke och ansikte är fästa med en ände på benet och den andra änden till antingen hud eller annan muskel. Det är denna anslutning som gör att du kan göra ansiktsuttryck. Musklerna i resten av kroppen är fästa endast till ben. När dessa muskler förlorar sin ton, oftast på grund av ålder, börjar huden att sag.

Facial övningar förbättrar slapp hud eftersom när musklerna kontraktet, flyttar huden uppåt med det. Dessa sammandragningar orsaka muskelfibrerna för att bygga upp och förstora, vilket gör att huden förlorar sin saggy utseende. Det finns flera olika typer av ansikts övningar för att förbättra hängande hud.

En typ av motion för att strama åt ansiktsmusklerna innebär att sitta upp rakt i en stol och stirrade i taket. Du måste hålla dina läppar stängda ordentligt och låtsas att du tuggar. När du utför detta ansiktsbehandling övning kommer du att känna musklerna upphandlande i halsen och nacken, förbättra muskeltonus. För att få full nytta du bör utföra minst 20 repetitioner.

Kissing är en stor ansiktsbehandling övning som förbättrar hudtonen runt munnen och kinderna. Stäng dina läppar, men håll dem avslappnad. Lyft ansiktet mot taket och rynka dina läppar som om du försöker kyssa den. Utför fem uppsättningar av tio kyssar för bästa resultat.

För att förbättra hudtonen runt käkar, måste du utföra ansikts övningar som riktar det området. En sådan övning handlar om att försöka röra hakan med din tunga, samtidigt som stirrade i taket. Sitt upprätt i en stol, gärna med en back, och stirra i taket. Räckvidd för hakan med tungan samtidigt räkna till tio. Utför denna övning fem gånger.

För att förbättra hudtonen på hakan och runt läpparna, lyft upp huvudet mot taket och utföra denna ansiktsbehandling övning. Försök att dra din underläpp över din övre läppen, så långt det går. Håll den i fem sekunder, släpp sedan. Upprepa fem gånger.

En ansiktsbehandling övning som gynnar huden runt halsen och käkar involverar fastställa. Placera dig själv på en säng med huvudet hängande över kanten. Dra hakan mot bröstet och håll den där. Du ska känna musklerna dra i nacken och käkar. Slappna huvudet och upprepa fem gånger.

Förutom att förbättra muskeltonus kan ansikts övningar också förbättra din hy. Muskler som kontraktet får tio gånger mer syre än de som inte gör det. Detta ger mer näring till hudcellerna, vilket får dem att föryngra och förbättra din hy. Det bästa är, till skillnad från kirurgi är fritt utövande.

  • Autistiska barn har svårt att tolka andras ansiktsuttryck.
  • Kissing kan användas som en facial övning som kan förbättra hudfärg runt munnen och kinderna.
  • Facial muskler är fäst vid kroppen annorlunda än andra muskler.