Vad är ryska Cypress?

May 8

Ryska cypress, en liten buske, är också känd som rysk tuja och sibirisk cypress. Den växer långsamt, når en mogen bredd av ca 6 fot (1,82 meter) och en höjd av ca 1 fot (0,30 meter). I vissa områden under prime förhållanden, kan den nå 12 fot (3.65 meter) bred och 2 fot (0,60 meter) höga. Busken är uppskattad mer för sin bladverk än för sina blommor eller frukt. Blasten har färger som ändras beroende på de olika årstiderna, som förekommer mörkgrön under sommarmånaderna och en ljusare gröna på våren. Dess vinterbladverk är brons och brunt, och inte så högt värderade som dess utseende i varmare månader.

I landskapsplanering, är den ryska cypress ibland väljs som ground istället för enbär, eftersom det är mindre känslig för mjöldagg. Landscapers använder också den ryska cypress i skuggiga områden, eftersom den inte lider i delvis skuggiga områden som vissa andra typer av buskar gör. Ett annat plus är dess förmåga att motstå extrem kyla. Den foliageâ € s Lacy textur och planta € s tendens att växa tätt, även när det blåser områden, också göra buske ett attraktivt val. Busken är inte särskilt om vilken typ av jord den växer i, men den gör bäst i jord som dränerar väl.

Den ryska cypress, känd också som Microbiota decussata är ibland snubbed av vissa trädgårdsmästare som inte åtnjuter sin brunaktiga blad i de kallare månaderna, medan andra husägare uppskattar olika brun-till-vinröd vinter bladverk. Villaägare som ger busken en chans kommer att njuta av enkla växtsätt och härdighet, särskilt dess förmåga att motstå sjukdomar och insekter. Färgerna, också, inklusive dess vinter brunt, är en fin kontrast till barrträd och högväxt dekorativa gräs. Moderna botaniker upptäckte denna buske på 1920-talet, men dess popularitet inte spridit sig utanför sitt hemland Sibirien fram till 1970-talet.

Den ryska cypress kan användas i en mängd olika sätt, men i första hand som attraktiva markbeläggning. De ser också attraktiva om deras grenar kvar att kika över en vall eller kort vägg. Villaägare som bor nära havet kan utnyttja denna anläggning eftersom det inte bara är resistent mot vind, men det klarar även salt ganska väl. Villaägare som bor längs slätter och i områden som är utsatta för torka kommer också gå bra genom att välja den ryska cypress, eftersom det kan stå emot en viss torka.

  • Den ryska cypress inte spridit sig utanför sitt hemland Sibirien fram till 1970-talet.