Vad är vattenbaserad Mascara?

May 14

Det finns två vanliga typer av mascara - Vattentät eller oljebaserad mascara är långvarig och kladdresistent, medan vattenbaserade mascaran är lättare att applicera och ta bort. En av de största fördelarna med vattenbaserade mascara är dess naturliga potential vätgas (pH) nivåer, vilket gör det till ett hälsosammare alternativ för användning nära den känsliga huden runt ögonen. Det innehåller inte heller några av de kemikalier och tillsatser som finns i vattenfast mascara, vilket gör vattenbaserade mascaran ett idealiskt val för dig som har känsliga ögon eller hud allergier. En tredje typ av mascara är blandad variation mascara, även om det inte är så vanligt förekommande. Blandat utbud mascara är en kombination av vattenbaserade och vattentäta mascara, och delar många fördelar och nackdelar med båda.

Under många år, vattenfast mascara var mer populär än vattenbaserade mascara. Vattentät mascara håller längre, så det behöver inte appliceras på nytt så ofta. Denna typ av mascara inte smetar lika lätt, vilket betyder att den kommer att överleva tårar, svett, och även en kraftig simtur. Förlängning och förtjockning mascara ofta oljebaserad. Även många tycker att det är nödvändigt att använda tre eller fyra lager av ett vattenbaserat mascara för att få samma effekt som tillhandahålls av bara en eller två lager oljebaserad mascara.

Det finns många fördelar med att använda vattenbaserade mascara. Medan vattenfast mascara inte kommer fläcka och varar längre, är det också mycket svårare att ta bort. Hårdare mascara removers krävs för denna typ av makeup, vilket kan vara skadligt för fransarna.

Vattenbaserade mascaror är mycket lättare att ta bort med hjälp av en mjukare, vattenbaserade mascara remover, eller ens tvål och vatten. Mascara som vattenbaserade torkar snabbare, och kommer inte att orsaka ögonfransarna att klumpa eller sticka vägen oljebaserade mascara kan. De med hud allergier eller känsliga ögon är ofta uppmuntras att använda vattenbaserade mascara. Vattentät mascara innehåller ofta ämnen som petroleumdestillat, som kan orsaka irritation eller finnar.

Mascara som vattenbaserade är perfekt för dem som letar efter naturliga ögon makeup alternativ. Kontakta bärare bör välja ett vattenbaserat mascara som är allergivänliga, eller märkt "för känsliga ögon." För dem med ögonfransförlängning, med hjälp av oljebaserade kunde upplösa bindemedel som används för att fästa de förlängningar ögonfransarna. Dessa konsumenter bör välja mascara som inte bara är vattenbaserat, men är gjorda speciellt för dem med förlängningar. Den som vill växa längre och tjockare ögonfransar bör undvika att använda oljebaserad mascara, eftersom borttagning vattenfast mascara kan skada ögonfransarna på ett sätt som kan hindra dem från att växa som önskat.

  • En kvinna ansöker mascara på hennes ögonfransar.
  • En individ som bär kontaktlinser kan tjäna på att använda ett vattenbaserat, allergivänliga mascara.