Vad är Fig Vodka?

May 13

Fig vodka är en tydlig anda smaksatt med denna mörka, rika frukt ficus träd. Olika vodka beslutsfattare destillera och flaska egna fikon vodka recept för försäljning till distributörer och återförsäljare. Äventyrliga hem mixologists ibland också göra sina egna partier med unflavored vodka och färska fikon. Denna unika vodka smaken ofta känd för sin söta men ändå uppfriskande smak. Metoder och ingredienser för att blanda denna typ av vodka beroende smakpreferenser, och vissa tycker slutprodukten har en bättre smak med tillägg av vissa kryddor eller andra smakämnen.

Drinkar som innehåller fikon vodka är oftast inte så vanligt som de med andra vodka smaker, så många människor föredrar den i kylda raka slag istället. Denna vodka smaken är oftast sötare än andra och ibland inte passar bra ihop med drinkblandare som citrusjuicer. Vissa människor kanske föredrar ett märke av fikon vodka över en annan för kylda skott. Fig vodka är ibland inte lika populär som fig vin eller fikon infunderas bourbon, men denna anda har definitivt sina fans också.

Infusion vanligt vodka med denna frukt är normalt en annan process än matlagning med fikon för andra typer av livsmedel eller drinkrecept. Många erfarna vodka beslutsfattare rekommenderar att du använder fikon som är så färsk som möjligt för de snabbaste resultaten och de bästa smakerna. Färskt-skivas fikon syrad av vodka kommer ofta smak drycken noggrant efter bara en eller två dagar. Även torkade fikon kan användas för att göra detta hemgjord anda, kan processen ofta tar minst tre eller fyra veckor i de flesta fall. Vodka infunderas med fikon för mindre än 24 timmar tenderar att behålla mer av anden ursprungliga skarp smak.

Förutom färska fikon, många amatör vodka beslutsfattare gillar att blanda i aromer som mynta eller vaniljextrakt. Några dricker hitta den söta smaken av fikon vodka alltför intensiv och gillar att lägga till andra ingredienser. Kryddigare versioner av fikon vodka kan uppnås med tillägg av kryddnejlika, kanel, kardemumma eller som vissa människor föredrar dessa kryddor för att balansera ut sötman från fikon juicer. Vodka mixologists gillar också att experimentera med infusioner som inkluderar fikon rostade till den grad att caramelizing. Några recept ens kalla för ytterligare frukt såsom kokta aprikoser eller plommon som ska blandas med de rostade fikon innan vodkan hälls över blandningen.

  • Lite kardemumma kan krydda upp ett fikon vodka.
  • Fig vodka.
  • Fig.
  • Torkade fikon.
  • Figurerna växer på trädet.
  • Ett skott av fikon vodka.