Vilka är de olika typerna av urinvägsinfektion biverkningar?

November 12

Urin biverkningar vägarna infektion kan inkludera svårigheter att urinera, smärtsam urinering, och buken ömhet. Patienter i behandling för urinvägsinfektioner kan utveckla ytterligare biverkningar relaterade till de mediciner de vidtar för att ta itu med infektionen. Det är också viktigt att vara medveten om att obehandlade infektioner i urinblåsan och urinvägarna potentiellt kan få allvarliga komplikationer för patienten, vilket gör det viktigt att få snabb vård.

Det finns ett antal orsaker till urinvägsinfektioner och de är mycket vanliga. Ibland patienter tillfrisknar på egen hand och i andra fall kan medicinska ingrepp behövas. De urin biverkningar vägarna infektion är också kontrollampa symtom varna läkarna på det faktum att det finns ett problem i urinvägarna. Urinen kan se grumlig eller mörk till följd av avgivande döda celler och ibland är det blodiga eftersom patienten upplever inflammation.

Urinvägsinfektion biverkningar som smärtsam urinering är relaterade till inflammation och irritation i urinvägarna. Detta gör det svårt att urinera. Buksmärta kan indikera en spridnings infektion och patienter kan också utveckla feber, illamående och kräkningar till följd av en ihållande urinvägsinfektion. Infektioner i urinblåsan är mer benägna att orsaka dessa frågor. Obehandlade urinvägsinfektioner kan stiga ända till njurarna, eventuellt sätta människor i riskzonen för nefrit, en infektion i njurarna.

Människor som upplever urin biverkningar vägarna infektion kan ges antibiotika för att döda den orsakande organismer och kan även erbjudas antiinflammatoriska läkemedel för att behandla svullnaden. De bör börja märka en omedelbar förbättring, även om mediciner kan orsaka illamående, kräkningar och allmän trötthet, beroende på antibiotika ordinerats. Patienter som fortsätter att uppleva tecken på en urinvägsinfektion behöver uppföljande vård och kan kräva nya mediciner.

Vissa människor tycker att det är bra att ändra kosten under en urinvägsinfektion att klara några av de urin biverkningar vägarna infektion. Undvika mycket kryddstark mat kan minska smärta i samband med urinering, och tranbärsjuice är känd för att lätta inflammation och bekämpa infektioner, vilket kan bidra till att undanröja infektionen snabbare. Det är viktigt att stanna hydrerade, även om urinera är smärtsam, eftersom kroppen behöver vatten för att stödja immunförsvar, express medicinering biprodukter, och spola ut infektionen. Människor som har extrema svårigheter att urinera kan diskutera alternativ med sin läkare, som smärtlindring mediciner och muskelavslappnande för att göra det lättare att kissa.

  • Antibiotika är den vanligaste behandlingen för urinvägsinfektioner.
  • En urinvägsinfektion kan orsaka sido smärta och frekvent urinering.
  • Tranbärsjuice kan hjälpa till med urinvägsinfektioner.
  • Den humana urinvägarna.