Vad är en Luton kropp?

November 9

En luton kropp är en typ av kropp hittades på kommersiell leverans eller rörliga typ skåpbilar. Den kontrollampa drag av ett luton kropp är den lilla rutan-typ utstick som överhäng på hytten på lastbilen, som skiljer sig från den typiska lastbil med en skåpbil eller låda som går rakt upp bakom lastbilshytten. En vanlig fordon som använder den här typen av luton kropp är den traditionella hyra typ av rörliga lastbil som har en liten yta över hytten på lastbilen för mindre och lättare föremål ska placeras för transport.

Många stilar av luton kroppen utnyttjar ett utskott som vanligtvis kallas en "kick" eller "Luton" som sträcker sig ut över taket på lastbilen och når ut över längden på lastbilens huv också. I denna typ av lastbil, kan stärkande i form av små stålstänger ofta användas för att sträcka sig från den främre stötfångaren fram till botten av förlängningen. Dessa stolpar stål ger ytterligare stöd för "kick" för att möjliggöra mer vikt som ska lastas och transporteras i "kick" område.

Typiska luton kroppskonstruktion är tillverkad av aluminium, även om glasfiber och andra kompositmaterial används också i byggandet av lådkonstruktion. Tillägget av luton kroppen sker ofta genom ett företag som anlitas av lastbilstillverkaren eller fordonets ägare att vara klar efter att lastbilen har byggts. I vissa fall kommer en lastbilstillverkaren levererar lastbilen till detta företag efter att det har köpts av kunden för att slutföra den anpassade build av lastbilen. Oftare än inte, dock lastbilen kommer att vidtas för att få installeras av köparen kroppen när affären har gjorts på lastbilschassi.

Vid beställning av en lastbil för framtida installation av luton kropp kommer köparen vanligtvis beställa en naken lastbilschassi från en viss tillverkare av val som Ford eller Mercedes-Benz. I detta scenario kommer det färdiga fordonet normalt av garantin av både lastbilstillverkaren samt påbyggnadstillverkaren. Det är av denna anledning som tillämpningen av ett luton kropp till någon lastbilschassi kompletteras med en licensierad återförsäljare för att förhindra tömning några garantier av lastbilen.