Vad är en hälsosam miljö?

November 12

Uttrycket "frisk miljö" är en enorm ett, som omfattar många olika betydelser. För att komplicera saken, miljöer som är hälsosamma för en population arenâ € t alltid hälsosamt för en annan. Detta gör det svårt att komma överens om vad som behövs för att skapa en hälsosam miljö, och för att bestämma vad som prioriteras i den här miljön, såsom människor, andra djur, insekter eller växter. Vanligtvis när folk använder denna term, hänvisar de till en mänsklig miljö som skulle innebära några risker för sjukdoms eller hälsorisker.

Ordböcker kan tala om miljön som summan av alla omgivande levnadsvillkor. Detta skulle innebära alla fysiska ting, alla växande saker, alla strukturer, alla objekt och alla kemikalier. Thereâ € s också en delnings aspekt på detta. Människor är inte bara omgiven av sin omgivning, men ständigt bidra till det med varje beteende, inklusive andning. En person kan inte ha en rök, rengöra en matta, ta ut soporna, diska, eller köra bil utan att ha en viss effekt på miljön.

På ett sätt är en del av att uppnå en hälsosam miljö för att avgöra hur man ska leva i total miljöförhållanden med minimala eller förbättra effekter på den. Uppenbarligen röka förbättrar ingenting, hotar den fysiska hälsan hos rökare och alla som inhalerar röken. Rengöring mattan kan vara lite mer komplicerat. Kommer matta kemikalier har kumulativa effekter på hälsan hos en miljö eller kommer att bli av dammkvalster vara friskare för astmapatienter i hemmet? Thereâ € sa växande marknad för en mängd olika produkter som bedöms miljövänlig, men många av dessa fortfarande säljs i plastflaskor, och tillverkningen av dessa kan ge ut kemikalier som minskar miljöhälsa.

Frågan om en hälsosam miljö går djupare än så och itâ € s ofta påpekat att folk glömmer de strukturer där de bor och som omger dem. Hus, byggnader och vägar tas för givna. När du skapar en hälsosam miljö, men dessa kan inte bara ignoreras medan människor försöker att ändra beteende. År av forskning har påpekat problem med saker som blyfärg i hem eller med asbest, men det finns andra funktioner i strukturer som kan visa sig som problematisk. Till exempel när en struktur byggs kan ha en total effekt på miljön. Skolor byggs nära motorvägar kan bli föremål för betydligt högre nivåer av föroreningar som bidrar till dålig hälsa och högre utveckling av sjukdomen.

Itâ € s vanligt att tro att bara stadsmiljöer är problemet. Studier av lantarbetare i många delar av världen visar inte detta vara fallet. De som bor i områden där bekämpningsmedel används ofta kan ha ökad risk för sjukdomar och utveckling av cancer i luftvägarna.

Stora strukturer någonstans tenderar att påverka miljön negativt, och de kan förlita sig på konsumtionen av fossila bränslen, vilket skapar större föroreningar. De kan också, samtidigt skyddande människor, decimera populationer av djur som skyddar människor. Det finns ofta mycket väsen när en skyddad art hittas nära en planerad byggarbetsplats, och en del anser att detta är överskattad. Men när som skyddade arter har någon positiv effekt på den mänskliga befolkningen (konsumtionen av sjukdomsbärande myggor, till exempel), effekter av att ta bort det kan vara förödande och skada människor.

Med tanke på komplikation av att försöka skapa en hälsosam miljö, verkar det nästan meningslöst att försöka. Många hävdar att det ISNA € t ärendet. Studera miljön hjälper människor att förstå vilka frågor som kan orsaka de största problemen. Visst, kunde förstå att blyfärg skada barnen, eller att DDT var att skapa hög risk för sjukdoms var viktiga fynd som har bidragit eliminera dessa miljörisker i vissa delar av världen.

Många människor ägnar sina liv åt att hitta sätt att skapa en hälsosam miljö för alla invånare på planeten, och de kan fokusera på olika områden. De kan undersöka mänskliga beteenden som riskerar saker som lungcancer, diabetes, eller bevarandet av missbruk. Andra studera effekterna av kemikalier, gaser, klimatförändringar eller förändringar av den totala miljön. Således är svaret på hur man skapar en sund miljö är inte sannolikt att komma från en enda källa, men i stället det kommer till människor i bitar, som ett pussel. Varje människa har då ansvaret för att besluta hur man passa dessa bitar tillsammans för att skapa en friskare värld.

  • Minimera uppbyggnaden av skräp är viktigt att upprätthålla en hälsosam miljö.
  • Föräldrar som röker kan utsätta sina barn för farlig passiv rökning.
  • Miljövänliga flaskor är bättre för miljön än plast vattenflaskor.