Vad är en fjäder kjol?

November 11

Vanligen avser uttrycket "fjäder kjol" avser en typ av modet kjol som är helt täckt med ett lager av fjädrar. Det är oftast bärs i en kort modell med fållen faller på knälång eller högre. Termen kan också hänvisa till en kjol som har gjorts helt i tyg, men utsmyckad med en fjäderdesign. Flera modehus började tillverka fjäder kjolar under 2008, vilket gör den ursprungliga designern svårt att sätta fingret på.

Fjäder kjolar skapas genom att sy ett lager av fjädrar över yttertyget i en kjol. De fjädrar som används kan vara av många olika arter av fåglar. Strutsfjädrar skapar en stripig, fransar effekt, medan fasan fjädrar skapa mjuka, scalloped skikt. Kjolen är ofta avslutas med ett band i midjan.

Fjäder kjolar har mycket volym och textur, så det rekommenderas att de bäras som huvudfokus i en outfit. Mode experter rekommenderar att fjäder kjolar paras ihop med en enkel topp eller jacka och minimal smycken. Dessa kjolar betonar också benen och är ofta bärs med tights eller bara ben och sandaler.

Beroende på hur den är sliten, kan en fjäder kjol väcker flera stilar och epoker. Det kan ses som en rolig, flirty party-utseende, eller som en rik boudoir fantasi. Deras unika konsistens gör fjäder kjolar ett vågat modebeslut för vissa, och de har burits av kändisar och rockstjärnor som söker en unik look.

Det finns mycket arbete med att skapa fjäder kjolar, så de är ofta dyra, high-fashion bitar. Det finns ett fåtal gör det själv (DIY) guider tillgängliga för dem som vill skapa sina egna. En metod innefattar sömmar fjäderboa på toppen av en vanlig kjol i ett sicksackmönster tills tyget är helt täckt.

Lagren av sömmar som krävs för att hålla fjädrarna på plats, liksom delikatess av materialen, gör det svårt för en fjäder kjol rengöras hemma. De flesta fjäder kjolar måste kemtvättas. De måste också vara noga hängas upp när de inte bärs för att hålla fjädrarna från att krossas.

En fjäder kjol kan tyckas vara vintage-inspirerade eller från klaff eran. Även fjädrar var ett modernt tillbehör under dessa tider, var de oftare används som ett trim än som ett skydd för en hel plagg. Termen "fjäder kjol" används också för att hänvisa till en kjol helt i tyg som har tryckts med en fjäder mönster eller har någon form av fjäder-liknande utsmyckning. Sådana kjolar görs i en mängd olika längder och stilar och säljs ofta i butiker som specialiserat sig på vintage kläder.