Online Källor som hjälper dig Pris eBay Collectibles

November 14

Många webbplatser som ägnas åt olika samlarlistområden priserna på nyligen avslutade auktioner. Denna information är användbar till säljare på eBay. Dessa auktioner är den bästa bedömningen av ett objekts värde eftersom de är oftast riktad mot specialister inom specifika samlar kategorin. De flesta av deltagarna i dessa auktioner vet verkligen sina grejer.

Du kan behöva rota runt följande webbplatser för att hitta de priser realiserade på auktion, men när du gör, har du den heliga graal av uppskattade värden. Leta efter länkar som pekar till auktion arkiv. Många av dessa platser kommer att ta ditt objekt på partiet samt och sälja det till sin publik:

  • Antikviteter, konst, alla typer av sällsynta grejer är prissatta av Sothebys och Bonhams.
  • Artprice avgifter för sina sökningar efter artist, men det har en enorm databas.
  • Söker priser för autografer, filmaffischer och serietidningar? Gå till Autographs.com.
  • Konst, komiker, Valuta, och diverse auktioner kan hittas på Heritage Auctions. Den har också en gratis online autograf bibliotek.
  • PGCA Glass Club har samlar reklam glasögon och en online sökbar databas.
  • Hitta mynt priser i USA myntprisguide.
  • lynknight.com har information om valuta auktioner.
  • Gå till Bowers och Merena för information om sällsynta mynt.

Online bedömningar verkar ganska lockande vid första anblicken, men om inte den person som gör bedömningen kan faktiskt se och känna objektet, inte kan utföras en korrekt värdering. Dessutom har du ingen garanti för att personen i andra änden är verkligen en expert på området som rör ditt objekt. Kärnpunkten här är att om det är ett objekt av verkligt värde och det är värt att bedöma, det är värt att få bedömas personligen.

De flesta stora städer har auktionshus, och många av dessa auktionshus har månatliga sändningen kliniker (ett sätt för auktionshus för att få varor för deras framtida auktioner). Om du tar ett objekt till auktionshuset, är du inte juridiskt bunden att ha det sälja ditt objekt för dig, men det kanske inte är en dålig idé. Allt du får är en fri verbal bedömning; auktionshuset kommer inte fylla någon officiell pappersarbete eller något, men åtminstone får du en uppfattning om vad ditt objekt är värt. Riktiga bedömningar är dyra, utförs av licensierade proffs, och komma med en formell bedömning dokument.

Terapeak är ett nytt verktyg för säljare som behöver forska prissättningen på eBay. Detta är en prenumerationstjänst som låter dig få lowdown på försäljning och prissättning för dina poster så långt tillbaka som 365 dagar. Eftersom det är en prenumerationstjänst, måste du betala minst $ 9,95 månadsavgift, och du kan söka tillbaka så långt som 45 dagar (tillbaka 365 dagar för $ 24,95 per månad). Om du rutinmässigt säljer några ganska dyr objekt, kan detta verktyg vara värt att undersöka.