Vad är en Sonic Anemometer?

February 15

En sonisk vindmätare är ett instrument som mäter vindhastighet med hjälp solid-state ultraljud transduktion. Den är utformad för att emittera ultraljudspulser mellan motsatta transduktorer för att mäta effekten av en vind medium på den mekaniska energin av akustiska vibrationer. Genom elektronisk övervakning av puls transittider över en väg i par eller flera par, upptäcker en sonic anemometer vindkraften och riktning och kan sluta andra avläsningar som temperatur och atmosfäriska förändringar.

Mätningar av pulstransite kan upptäckas i en, två, eller tre dimensionella flöden. Upplösning bestäms av banlängden mellan omvandlarna, som är typiskt omkring fyra inches (ca 10 cm) och 8 inches (ca 20 cm). Sonic Anemometer enheter tjänsten även turbulenta mätningar med fina tidsupplösning av 20 hertz (Hz) eller mer.

Som ljudhastigheten kan påverkas av temperaturen, kan dessa instrument fungera som termometrar, men regn har varit kända för att variera ljudhastigheten. Bristen på rörliga delar gör dem lämpliga för användning i väder skadliga platser, såsom väderstationer, bojar, och i andra marina och rymd placeringar. I design, kan de fästas på konsoler, stolpar eller andra stödstrukturer.

Mätningar av olika element tillsammans tillåta sonic vindmätaren att fungera; dessa inkluderar gapet längden mellan givar ansikten placerade i motsatta väderstreck; ljudets hastighet; hastigheter hos gasflödet; och variabeln tid det tar för en ultraljudspuls att resa till dess motsatta sändaren. Instrumentet jämför hastigheter puls till exempel reser norr till söder, och söder till norr respektive. Pulser reser mot vinden anländer senare än de som reser med vinden; de två åtgärderna jämförs och vindhastighet beräknas. Vissa instrument medger också diagnostik för att kontrollera maskinfunktion i väderförhållanden med noll vindhastigheter. De är ibland försedda med hygrometer, barometrar och dataloggrar för analys luftfuktighet och barometertryck.

En annan viktig aspekt att sonisk vindmätare teknik är robustheten dess fysiska egenskaper. Finns olika utföranden för specialiserade placeringsförhållanden. Till exempel är instrument gjorda för saltvatten utformad för att vara korrosionsbeständiga, en markant fördel jämfört med traditionella cup-and-ving anemometrar. En teknik som kan göra mätningar från små variationer av vindförhållanden på förändringar på grund av solvärme i stor skala har användningsområden i nästan alla miljöer.

Andra är gjorda för att överleva extrema temperaturer och höga vindhastigheter. Självupphettande funktioner skyddar dem från att frysa över. Sonic anemometrar utvecklas också för att tåla placering i farliga befolkade miljöer som industriområden, offshoreriggar, arktiska stationer och oceangående fartyg.

I fältapplikationer, tjänar sonisk vindmätare teknik andra mål förutom övervakning väderstation. Dessa instrument fungerar i kontroll av föroreningar, byggsäkerhet, jordbruk, och många andra sammanhang. De ger en småskalig analog för vindkraftverk genom att bedöma årslång vind tillgänglighet för vindkraftspark planering. Dessutom bidrar de till luftfarts meteorologi, energi och hantering av katastrofer. Dessa enheter tjänar även en mängd tillämpningar i städer, miljömässiga och anläggningssammanhang, och varhelst analys av vindförhållanden ger ett viktigt inslag i beslutsfattandet.

  • Sonic anemometer teknik kan bedöma vind tillgängligheten för potentiella vindkraftsplatser.