Vad är en fotgängare Gate?

September 26

En fotgängare grind är en grind som är utformad för att inhibera fotgängare tillgång, eller för att tillåta fotgängare genom en vägg eller annan avskärmning på ett kontrollerat sätt via grinden. Utformningen av grinden är typiskt smal nog att folk i fordon inte kan passera genom det, även fotgängare grindar kan tillåta passage av cyklar, beroende på hur de är utformade. Fotgängare grindar används över hela världen i en mängd olika inställningar, från varven av bostäder till tågstationer.

En klassiska formen av fotgängare porten finns en grind placerad i ett staket eller en vägg för att tillåta människor genom. Till exempel är många hem i städer omgivna av stängsel för integritet och säkerhet, med en fotgängare grind i slutet av den främre promenad ge besökarna möjlighet att komma in. Denna port kan öppnas med en enkel spärr, eller det kan vara låst, i vilket fall besökarna behöver en nyckel, eller någon måste aktivera porten på distans för att möjliggöra ingången.

Fotgängare grindar är också ibland ligger i fäktning som omger jordbruksområden. I detta fall, en del människor installera vad som är känt som en kyss grind. Kissing grindar tillåter människor genom, men håll boskap tillbaka. Tanken bakom en sådan grind är att en vanlig fotgängare grind på gångjärn kan lämnas på glänt genom en slarvig fotgängare, vilket gör boskap för att få loss. En kysser grind kräver ingen åtgärd från den del av människor som passerar genom att hålla boskap kontrollerad.

Fotgängare grindar kan ses i många områden där åtkomsten är kontrollerade. Offentliga transitstationer, till exempel, använder ofta en form av fotgängare grind som kallas ett vändkors. Vändkors tillåter en person genom i taget, med en design som förblir låst tills någon sätter ett pris, token, eller passera, vid vilken punkt vändkorset öppnar tillräckligt för att tillåta en person genom före stängning igen. Vändkors används också på bussar, på konserter, och i andra arenor där folksamlingar kan vara viktigt.

I vissa fall är en fotgängare grind låg, klassiskt i höfthöjd. Grinden fungerar som en barriär, men någon kan helt enkelt hoppa över grinden vid behov. Andra fotgängare grindar är längre, för att hålla folk från att hoppa över. Denna stil kan användas när säkerheten är ett stort problem, eller när området bakom bilen är privat och designern inte vill att folk ska kunna se över grinden.

  • Fotgängare grindar kan användas som en form av folksamlingar.
  • Skapad som en passage som är stor nog att rymma människor men inte de flesta former av boskap, är en kyss grind som vanligen används på gårdar, rancher och andra anläggningar att bostadsdjur.