Den upp- och nedgångar knäppa en gitarr

February 29

Ett av de mest grundläggande sätt du kan spela ackord är med en klinka. Knäppa gitarren är den enkla handlingen att borsta strängarna med en pick, tumme eller baksidan av naglarna. En knäpper kan vara långsam, snabb, hård, eller mild, eller någon av de oändliga nyanser däremellan.

 • Downstrokes: Du "exekvera en nedåt," när du går till naturligt slå strängarna på en gitarr. En nedåt (indikeras med en öppen botten box, visas i följande figurer) spelas med en nedåtgående rörelse av pick, mot golvet - hur du naturligtvis hitta en gitarr. Du kan knäpper flera strängar eller plocka en enskild sträng med en nedåt.
 • Upstrokes: ett uppåtslag (anges med en V-formad symbol) spelas uppåt, mot taket. Utgå från en position under den första strängen och dra ditt val uppåt över strängarna, från första till sjätte. I en uppåtslag, behöver du inte oroa dig för att slå alla strängar. De tre eller fyra strängar räcker vanligtvis.
 • Kombinera ner och upp: I vissa passager, upstrokes varvas med downstrokes, vilket gör dem verkar i praktiskt taget lika många. För snabba åttondelar, är strikt iakttagande av upstrokes följande downstrokes kallas omväxlande plockning och är nyckeln för att spela snabba leder smidigt.

Oavsett om din hand rör sig upp eller ner när den slår strängarna, det viktiga är att komma ihåg att du är slående i en rytm - eller i synk med takten. Om du behöver hjälp att höra precis vad the beat är, få en metronom - en elektronisk apparat som kranar ut takten för dig. Du kan köpa en metronom på någon musikaffär, och många modeller är liten nog att passa rätt i ditt gitarrfodral.

 • Quarter-note slående: För fjärdedels slående, spela fyra strums för varje bar av musik. De kvartstoner berätta att de strums inträffar en gång per taktslag. Observera att kvartstoner har bara en stam knutna till dem.

  Den upp- och nedgångar knäppa en gitarr

  Två barer i en E ackord med fjärdedels snedstreck.

 • Åttondels slående, två gånger per takt: För åttondels slående, knäpper du dubbelt så snabbt (två per slag) som du gör för kvartstoner (en per slag). I stället för de tidigare använda snedstreck, du nu står inför snedstreck med stjälkar (de vertikala linjer kopplade till slash noteheads - inte runda, normala noteheads) och balkar (de horisontella linjer som ansluter stjälkarna). Observera att åttondelar har stjälkar med balkar ansluter dem till varandra. En åttondel av sig själv har en flagga i stället för en balk.

  Den upp- och nedgångar knäppa en gitarr