Att bli en Art Connoisseur

October 13

Det har varit många begåvade och skarpa ögon kuratorer (djurhållare och beskyddare) i 129-åriga historia av New Yorks Metropolitan Museum of Art - hundratals av dem, expert på så skilda områden som gamla Egypten, vapen och rustningar, och tryck, Rita och fotografier. Rada upp Bokstavsbeteckningarna för avancerade grader innehas av curatorer som arbetade på Metropolitan under åren - dessa godkännanden, MFA, och doktorer - och de skulle sträcka sig från Maine till Oregon. Ändå den enskilt mest åstad curator i historien om den stora institutionen hade ingen avancerad examen och var självlärd i konsthistorien. Han var, under större delen av sitt liv, en börsmäklare. Hans namn var William Ivins, och han var ansvarig för upprättandet av allomfattande Skriver samling. Han var kanske den mest legendariska "öga" eller vinkännare i historien av Metropolitan.

Vad är ett "öga"? Enkelt, någon som kan ögonblickspot kvalitet i konst i alla dess subtila nyanser. Hur kom Bill Ivins blivit en så speciell "öga"? Först hade han lust att veta om konst, och andra, hade han en medfödd talang för att uppskatta konst, som han inte kan ha identifierat några år. Men han behövde mer än så. Han erkände att han aldrig skulle kunna uppskatta konsten på rätt sätt, om han inte fick mättad.

Kontentan av connoisseurship och konst uppskattning är mättnad - ser allt. Ivins fördjupade sig i utskrifter, tiotusentals dem av alla slag och kvalitetsnivåer. Snart var han katalogisering i hans sunt sinnelag varje unik kvalitet - de slag av genialitet och glapp också. Om du undersöker varenda en av tusentals befintliga utskrifter av Rembrandt van Rijn, de i bra skick, de trasslat till sådana, äkta varor, kopior och förfalskningar, i en kortare tid än du tror, ​​kommer du att kunna känna igen kvalitet . Ivins gjorde. Bara genom att öppna sina ögon och tittar.

Skilja de goda från de dåliga

Om du ivrigt undersöker varje målning, skiss eller ritning av den storslagna flamländska mästare i 17-talet, Peter Paul Rubens - det finns hundratals - du kommer att kunna skilja meter bort vilken som är verkligt och som kan ifrågasättas. Om du mätta dig i absolut allt Claude Monet målade någonsin, oavsett om den målningen hänger i Musée d'Orsay i Paris, i Getty i Los Angeles, eller i sovrummet för några rika privat samlare på Park Avenue, du ' ll bli expert på Monet. Efter en total nedsänkning, kommer du att kunna se ett toppstycke - eller en bluff - hundra meter bort.

Du behöver inte börja på sådana höjder. Om du mätta själv börja med de keramiska gröna grodor eller clowner på svart sammet, kommer du snart att dras till något bättre och bättre, och innan du vet ordet av kommer du att lyckligt insupa Rembrandt utskrifter eller Monet målningar, eller ritningar från Peter Paul Rubens. Gravitating uppåt är den normala processen - det är alla utom automat med tidens gång.

Undersöka den äkta varan

Bok lärande och delta otaliga föreläsningar av de bästa konstprofessorer och forskare kan bidra till att förbättra ditt öga. Men de kommer inte lika gradvis och fullständig mättnad. När man tittar på konstverk, grilla dem som om de var levande människor. Ställ frågor! Varför är något på detta sätt, och något annat på det sättet? Skala konstverket som en lök med dina ögon! Avläs den.

Till exempel hade en viss bit givits till Metropolitan i början av 1930-talet av en rik industriman som hade specialiserat sig på att samla medeltida lämningar. Finger reliker är den mest sällsynta av de sällsynta - och ettor förskönas med smaragder var unika. Detta objekt var fantastisk och mycket kostsamt, men det var inte 13-talet. Det var ett bedrägeri. För att ta reda ungefär så här, kanske du ställa frågor som följande:

  • Varför kan inte den smaragdring tas bort? Det var ett dåligt tecken, utan äkta finger reliquary någonsin skulle prydas, när den gjordes, med en sådan sekulär prydnad. Ringar alltid läggas till senare i hyllning till helgonet vars finger ben bevarades i fingret.
  • Varför fanns det tre små silverstämplar på en av fötterna? Problemet var att de var typiska export varumärkena endast tillämpas på guld, inte silver, och under den 18: e, inte den 13: e, århundrade, i Frankrike, inte Tyskland.
  • Varför var det svarta materialet utgör inskriptionen (som råkade vara oläslig, förresten) faktiskt gjort av gemensamt tjära? Materialet bör vara en hård stråle-svart emalj (kallas niello).

De problematiska svar på frågorna alla summeras till reliquaryen vara en bluff, gjorde, utan tvekan, att fånga den rika samlare som var tvungen att betala dyrt eftersom naturligtvis smaragd var verklig. Med tiden, genom mättnad, kan konstkännare utföra egna förhör och hitta det inkonsekvenser existerade. Du kan inte lära dig hur man gör detta genom att läsa böcker eller deltar seminarier.

Hålla ditt öga i samklang

Det spelar ingen roll hur du går om smaska ​​själv. För att se originalen är viktigt, men fotografier kan hålla ditt öga ständigt utbildas. En av de ivrigaste stora, sen konsthandlare gick aldrig att sova utan poring genom dussintals fotografier av en mängd olika arbeten. Att hålla sitt öga i samklang.

Mättnad innebär inte bara att granska alla original av konstnären eller period. Det innebär också en rättslig läsning av vetenskaplig litteratur och plocka genom specialtidningar. Men den nedersta raden ser, ser, och mer ser. Letar kommer att förvandla en helt otränad person med ett skarpt sinne och god syn (för det hjälper mycket att ha stor syn eller polerade glas) i en överlägsen konstexpert. Och det fina är att vem som helst kan göra det med en liten besatthet och lite tid.

Summan av kardemumman är aldrig försitta möjligheten att titta hårt på någon konstverk (även de grodor), och passera fingrarna över dess yta (om du är tillåtet), och fråga en massa vassa frågor. Du kommer alltid upptäcka något avslöjande och djupgående.