Vilka är de bästa Övningar för tennisarmbåge?

March 18

Två av de bästa övningarna för tennisarmbåge är statiska sträckor och isometrisk handled förlängning. När idrottaren har gått utöver den inledande smärta, kan dynamiska övningar läggas till i rehabiliteringsprogram. Dessa omfattar rörelse av handleden och är svårare än isometriska övningar; De bör vanligtvis inte utföras förrän den initiala smärtan börjar att slå sig ner. Finger förlängning, vilket sprider fingrarna mot motstånd, är en annan bra övning för tennisarmbåge.

Stretching övningar för tennisarmbåge är viktiga under rehabiliteringen eftersom flexibla muskler minska trycket på leden. En effektiv tennisarmbåge stretch kan utföras med patienten håller sin arm ut framför kroppen. Däremot bör ta tag i handleden och dra nedåt, så att fingrarna pekar mot fötterna. Slutligen är armen roteras inåt så fingrarna korsa kroppen. Denna position bör hållas i minst 30 sekunder och upprepas regelbundet.

Bortsett från stretching, det är också viktigt att stärka relevanta muskler i underarmen. Detta kan antingen ske genom isometrisk kontraktion - där musklerna spända mot motstånd - eller dynamisk kontraktion, där rörelsen är inblandad. Motstånds övningar för tennisarmbåge bör vanligtvis endast påbörjas när den initiala smärtan från villkoret börjar avta.

För att utföra en isometrisk förlängning av handleden, stå med handen under ett bord. Med handflatan mot golvet, bör handleden lyftas upp mot bordet. Handleden ska inte röra sig under denna process, men armmuskler bör dra ihop. Positionen hålls för cirka fem till 10 sekunder, och upprepas minst tio gånger.

Om isometriska övningar för tennisarmbåge kan utföras utan smärta, kommer patienten ofta rådas att gå vidare till dynamiska övningar. Dessa fungerar på samma muskler, men involverar rörelse och är oftast svårare. En dynamisk handled förlängnings övning kan utföras genom att hålla en liten vikt i ena handen. Handleden bör tillåtas att sjunka under nivån för ett bord med underarmen vila och sedan dras upp i förlängningen mot vikten. Denna övning bör påbörjas långsamt eftersom det kan orsaka irritation i armbågen om de utförs för tidigt.

Finger förlängnings övningar för tennisarmbåge är också effektiva för att minska smärtan. Utgångsläget är med fingrarna sprids som en klo, och ett gummiband placeras runt alla fem tips. När det elastiska bandet är på plats, bör patienten slappna av och sprida fingrarna växelvis runt 25 gånger. Om denna övning är för lätt, kan ett annat band sättas för extra motstånd.

  • För att förhindra tennisarmbåge, bör handleden och underarmen stärkas.
  • Tennisarmbåge avser en skada i samband med upprepad användning av armbågsleden.