Vad är Chex Mix?

March 25

Chex Mix är en kombination av Chex spannmål och en mängd andra snacks. Beroende på Chex Mix smak eller recept, kan du hitta pretzels, popcorn, chokladbitar, eller jordnötter, bara för att nämna några. När alla livsmedel kombineras finns det oftast en krydda eller beläggning som är bakat på och kan innehålla salt, vitlökspulver, farinsocker, eller ranch dressing mix, men traditionellt kommer att omfatta smör. Du kan göra upp dem själv eller köpa en påse med Chex Mix på de flesta livsmedelsbutiker. Det finns 15 olika sorter av Chex Mix produceras av General Mills, exklusive begränsade upplagor.

Traditionell Chex Mix är en salt mellanmål som innehåller Chex bitar, minibrödpinnar, pretzels, och råg marker. De råg marker tycks alltid få gripit upp först. Det måste finnas något i deras garlicky krydda som kittlar allas smaklökar. Naturligtvis finns det ett dussintal recept på nätet, och även på baksidan av Chex flingpaket, som du kan piska upp hemma.

Den första Chex Mix hette Chex Snack Mix och fann sin väg på livsmedelsbutikshyllorna 1987. Då du skulle hitta jordnötter men inga råg marker. Chex spannmål och Chex Mix snacks ägdes av Ralston Purina men de såldes till General Mills i 90-talet. Idag Traditionell Chex Mix är ett bättre val än chips, men det är fortfarande hög i natrium. Andra sorter av Chex Mix kan också innehålla höga halter av socker också.

General Mills verkar njuta experimentera med nya kombinationer eftersom de nu har flera varianter av Chex Mix i varje kategori. Kategorierna är salt, choklad, sött och salt, 100 kalori, och begränsade upplagor. Men om det inte är nog olika för dig, har deras webbplats nästan 40 olika recept, inklusive gluten fri och semester Chex Mix. Det verkar finnas en Chex Mix för nästan varje tillfälle, däribland en chai crunch och en Chex sprött.

ChexY var inte den första spannmål att främja recept där spannmål användes som snacks. Det var i själva verket, Kix som fick bollen i rullning. Den första Kix receptet hittades i 1950. Det skulle inte vara till juni 1952 att en Chex mix recept skulle hitta sin väg in i en Life magazine.

  • Chokladbitar kan läggas till Chex mix.
  • Chex mix innehåller ofta jordnötter.
  • Smör är en traditionell del av Chex Mix.