Vad är en Falls?

November 4

En lina är en linje som används för att dra segel, flaggor eller sparrar. Medan Fall används främst på fartyg, kan de också fästas på flaggstänger och andra strukturer för specialiserade användningsområden på land. Många segling leverans butiker säljer Fall tillsammans med tillbehör såsom clips, och de finns i en mängd olika material för olika användningsområden. Dessa butiker också hålla vanligen referens guider hands för att hjälpa människor välja lämplig linje för deras användningsområden.

På en segelbåt, är det absolut nödvändigt att kunna röra sig, höja, och lägre segel eller hela Spars med ett fall eller flera. Detta görs för navigering skäl, så att fartygets rigg kan justeras för att dra fördel av vindarna, och även av säkerhetsskäl och kära. I hårt väder kan lämnar segel eller rundhult set vara mycket farligt, och fartyg kan bli så topptyngda att de välter när vädret och vågorna går höga.

Spars såsom gårdar och gafflar är långa stolpar som används i fartygets rigg. De kör tvärs masten, i egenskap av en upphängningspunkt för segel. Medan vissa sparrar är fasta, andra är rörliga, och det kan vara särskilt viktigt att ha rörliga Spars på hög rigg, eftersom de lägger vikt som kan göra fartyget topptyngda. Det är möjligt att höja och sänka hela rundhult, eller att bara manipulera segel, med hjälp av en lina.

Historiskt sett har Fall gjorda av hampa och andra naturmaterial, som behandlats för att förhindra röta och inspekteras regelbundet och underhållas för att bekräfta att de var i gott skick. Idag, sjömän använder ofta syntet eftersom de håller längre, även om vissa har en preferens för traditionella naturmaterial eftersom de gillar hur de hanterar. Fallet kan fästas till segel och prickar i en mängd olika sätt, och är vanligtvis fastgjorda vid en knap på den andra änden så att det är lätt att komma åt.

Det tar lite utbildning för att lära sig att hantera en lina, speciellt när flera Fall styra samma segel eller spar, eller när människor behöver flytta snabbt. På Tall Ships som underhålls av sitt historiska värde, kan människor ofta dra nytta av klasser där de tillbringar några dagar, veckor eller månader till sjöss med erfarna seglare, lära sig att hantera alla aspekter av att driva en stor segling fartyget. För mindre segelbåtar, lära sig att hantera linjerna är ofta en tidig lektion när människor får lära sig att segla, och som människor bekanta sig med en liten farkost under övervakning, de gradvis förvärva kompetens att arbeta på egen hand.

  • Hantering Fall är lärt tidigt när man seglar små farkoster.
  • Vissa Tall Ships erbjuder klasser i hanterings Fall.
  • En lina kan användas för att hala in en fartygets segel.