Vilka är de olika typerna av Medicaid Fördelar?

June 9

Medicaid är en sjukvårdsprogram för låginkomstfamiljer som finansieras av både statliga och lokala myndigheter inom USA. Medicaid fördelar ofta varierar från stat till stat. Vissa typer av täckning är på uppdrag och krävde att erbjudas i alla stater, medan vissa anses valfria tjänster och får inte alltid ingå. Vissa Medicaid fördelar som är en del av krävs täckning inkluderar medicinsk behandling till följd av sjukdom eller olycksfall, rutin fysiska undersökningar, och mödravård. Vissa medicinska tjänster som är valfria tjänster omfattar synundersökningar och glasögon, tandvård och protetik.

Medicinsk vård som omfattas av Medicaid förmåner omfattar läkarbesök, akuten behandling, och tjänster som tillhandahålls av kliniker gemenskap hälsa. Tjänster kan administreras av en läkare, en sjuksköterska utövare, eller en legitimerad sjuksköterska. I de flesta fall måste omfattas besöken vara relaterade till sjukdom eller förebyggande vård. Förebyggande vård omfattar rutinkroppsundersökningar, medicinska filmvisningar och ögon och tand hälsokontroller.

Tandvård täckning anses inte obligatorisk täckning för alla Medicaid mottagare. Behörighet är ofta beroende av inkomstnivå och politik täckning för det specifika tillståndet. De flesta stater erbjuder någon typ av tandvård, men det är ibland begränsad till kontroller, och får inte omfatta korrigerande eller kosmetisk tandvård. Korrigerande tandvård kan omfatta hängslen eller trotjänare och kosmetisk tandvård kan omfatta implantat, mössor och blekning.

I de flesta stater, Medicaid förmåner inkluderar rutin synundersökningar, men ofta inte kommer att inkludera vissa tjänster som tillhandahålls av en optiker. Det kan finnas ett tak för hur mycket täckning för glasögon eller kontaktlinser. Dessutom får oftalmologi täckning endast vara tillgänglig för årliga kontroller eller ögonskador.

Mödravård och familjeplanering är Medicaid fördelar som är obligatoriska i alla stater. Detta inkluderar alla läkarbesök och tester som behövs laboratorium för att säkerställa hälsan hos mor och barn. För mammor som är beroende av tobak, alkohol eller droger, inkluderar mödravård behandlingsprogram för att hjälpa till att bota dessa beroenden. Familjeplanering ingår vanligtvis rådgivning för att förklara ansvar föräldraskap och utbildning och tillgång till olika typer av preventivmedel.

Viktminskning program är ofta täcks av Medicaid eftersom de brukar anses wellness-program. Studier visar generellt att fetma kan vara orsaksfaktorn bakom många livshotande tillstånd såsom hjärtsjukdomar, högt blodtryck och diabetes. Sänkning förekomsten av fetma kan så småningom bidra lägre kostnader för hälso- och sjukvård, vilket skulle kunna leda till att sänka de totala kostnaderna i samband med Medicaid-program.

  • Mödravård är en Medicaid fördel som är obligatoriskt i alla 50 stater.
  • Medicaid förmåner inkluderar rutin synundersökningar.
  • Medicaid hjälper familjer från lägre inkomstskikten får sjukvård.
  • Dental tentor erbjuds via Medicaid.