Vad är en manuell rullstol?

June 10

Den enklaste definitionen av en manuell rullstol är en stol med hjul som är avsedda att transportera en sjuk, skadad eller på annat sätt handikappad person från en plats till en annan. Beroende på persona € s tillstånd, kan han kunna driva rullstolen själv med hjälp speciella omgången hanterar att slinga runt hjulen, eller någon kan behöva skjuta rullstolen för honom med hjälp av handtagen på baksidan. Den manuella rullstol är en av två grundläggande typer av rullstolar. Den andra är elrullstolen. Det finns både nackdelar och fördelar med manuella rullstolar, och itâ € s bästa för att lära dem båda innan du väljer en manuell stol över en elektrisk ett.

Även när de var det enda alternativet, har manuella rullstolar alltid haft nackdelar. Den största nackdelen med en manuell rullstol är att den kräver fysisk ansträngning, vilket är en olägenhet eller en omöjlighet för vissa patienter. Beroende på en patientâ € s tillstånd, även drift den manuella rullstolen på en plan, kan jämn yta vara svårt. Även patienter med tillräcklig styrka i överkroppen kan ha svårt att manövrera en manuell rullstol upp kullar eller andra sluttande områden. En elektrisk rullstol eliminerar behovet för patienten att utöva någon energi eller söka hjälp från någon annan.

Trots nackdelarna, det finns en hel del fördelar med en manuell rullstol. En manuell stol väger oftast mindre än en elrullstol, vilket gör det lättare att lasta och lossa i fordon och bära upp och ner för trappor. Förvaring manuella rullstolar är bekvämt på grund av deras vikbara krysstag ramkonstruktion, och ägarna aldrig oroa dig för laddning eller byte av batterier som kör elektriska rullstolar. Generellt manuella rullstolar är betydligt billigare än elrullstolar. På grund av priset, många sjukförsäkring leverantörer föredrar täcker manuella rullstolar, och många patienter har möjlighet att betala för de kostnader själva om sina leverantörer wonâ € t.

Om inte en patientâ € s tillstånd gör det omöjligt för honom att driva en manuell rullstol, manuella rullstolar är oftast standardfrågan från sjukhus, fysisk rehabiliteringscenter, och långvårdsavdelning. När en patient är tillräckligt bra för att gå hem, är oftast rullstolen han använder upp till honom. Om han bestämmer sig för att använda en manuell rullstol, bör han forska i olika typer av dessa rullstolar innan ett val. Han kan göra detta genom att besöka medicinska utbudet butiker och webbplatser, och läsa recensioner och kund åsikter. Han kan också prata med sin vårdgivare och andra rullstolsburna han vet personligen innan du väljer den bästa manuella stol för honom.

  • Manuella rullstolar är utformade för att transportera skadade från en plats till en annan.
  • Personer som använder en manuell rullstol kan behöva hjälp att komma i och ur stolen.