Vad är en Spatial Light Modulator?

June 17

En spatial Ijusmodulator (SLM) använder ingången av en elektrisk eller optisk signal för att förändra ljuset och skapa en bild så fort som flera gånger per millisekund. Detta finns i många olika varianter och används i en mängd olika optiska enheter, inklusive en overhead-projektor, TV eller annan video och grafikfönstret. En- och tvådimensionella typer finns tillgängliga, båda med pixlar, de grundläggande elementen i någon bild visas på en skärm. De många sorter av Spatial Light Modulator kan utföra elektriska eller optiska funktioner individuellt eller kombinera dem i en modulator.

Flytande kristaller är ofta det medium som används av en spatial Ijusmodulator, medan en styrkrets bearbetar data i bildelementgruppen för varje ram av en bild. De tvådimensionella typer används i videoprojektorer, men en SLM kan även användas i många olika applikationer. Ett slag, känd som en variabel elektrooptisk Mirror är lämpad för optiska system såsom stråldelare, fönsterluckor, och speglar. Det kan användas i högreflekterande system och tillverkas på så små skalor som de modulatorer kan integreras i fönster som kan lätta och mörkare. Micromirror enheter kan byggas in i individuella chips som används i vetenskaplig utrustning som högenergilaser.

Beroende på applikation kan en SLM arbeta med våglängder inklusive nära infraröd. Ultraviolett och kort-, medellång eller lång våg infraröda våglängder kan användas för att modifiera en viss våglängd i ljusspektrumet liksom. En spatial Ijusmodulator används ibland i ett försök att styra riktningen av laserstrålar, för att korrigera avvikelsen av ljusvågor, och för bearbetning och analys av bilder. Det kan också förändra amplituden eller fasen av ljus, eller båda om kombinationen av funktioner bäst passar på ansökan.

Den Spatial Light Modulator kan tillhandahålla sådan exakt styrning av ljus som ingenjörer med tanke på dess användning i optiska datorer och holografisk datalagring. Ljus kan modifieras ned till enskild pixel. Modulatorn och den flytande kristallelementet kan byggas på en enda silikonchip för placering på kretskortskomponenter för datorn grafikkort. Bilder kan överföras vid mycket höga hastigheter över digitala videogränssnitt som SLM bearbetar täta uppgifter pixel och möjliggör en mycket hög upplösning för användaren. Fas priser kan vara så snabb som mindre än en millisekund, så hög hastighet och högkvalitativ video är möjligt för alla typer av datorer och mobila enheter.