Hur mycket energi Do Space Värmare Använd?

June 12

Rumsvärmare är normalt inte ett effektivt medel för uppvärmning, särskilt i jämförelse med en central värmepump, bergvärme eller solenergi. Små elektriska värmare kan använda ca 3000 watt (cirka 10.000 BTU / h) och större ettor får använda över 11.000 watt (ca 40.000 BTU / h). Bränsledrivna portabla värmare är ofta billigare att köra, med hjälp av cirka 2.300 watt (7848 BTU / hr) till 4.100 watt (13.990 BTU / h). El är en av de dyraste energier att använda för att värma upp ett område, kostar ungefär dubbelt så mycket som naturgas för att producera samma mängd värme.

Jämfört med andra värmekällor och apparater

Köra en elektrisk värmeelement som använder cirka 1500 watt för 24 timmar om dygnet för en månad skulle ta ca 1,070 kWh per månad. I jämförelse, skulle köra en BMC aggregatet för samma tid tar mellan 100 och 500 kWh / månad, medan du kör en värmepump kan använda allt från 1.000 till 2.000 kWh / månad. Det är viktigt att komma ihåg är dock att ett värmeelement endast kan värma ett litet område, medan en värmepump kan göra samma sak för ett helt hus.

I termer av jämförelser med andra hushållsapparater, som kör en mikrovågsugn tar ca 25 watt (85 Btu / hr), medan en ugn använder ca 5000 watt (17.061 BTU / h) och ett kylskåp använder ca 780 watt (2672 Btu / hr). Detta innebär att en person kunde köra ett kylskåp i cirka fyra timmar innan du använder upp den energi det skulle ta att köra ett litet utrymme aggregat i en timme.

Electric vs förbränningsvärmare

Eftersom bränslen som naturgas är oftast billigare än el, förbränningsvärmare är ofta billigare att driva än elektriska modeller. Trots detta är de inte rekommenderas för regelbunden användning i bostäder eftersom de kräver mycket god ventilation. Förbränningsvärmare kan producera giftiga ångor som bygger upp och bli en fara för människor i området om de inte är portad korrekt. De kan köras på naturgas, diesel eller fotogen, men aldrig bensin. Normalt är dessa anordningar endast användas i bostäder inställningar under en nödsituation strömavbrott.

Använda Space Värmare kostnadseffektivt

Även om rumsvärmare gör förbrukar en hel del energi, i vissa situationer de är både praktiska och kostnadseffektiv. Med en central värmare, varje rum värms lika, även om vissa rum inte kräver samma mängd värme. Fördelen med bärbara uppvärmning är att värmen lätt riktas mot ett enda område. Om centrala aggregatet är inställt på låg temperatur, och ett enkelrum eller del av ett rum värms med en bärbar värmare, kan det vara mer energieffektivt än att använda den centrala enheten.

Det är viktigt att notera att bärbara värmare är klassade för specifika rum storlekar. Om en liten värmare används i ett stort rum, kommer den att använda en hel del energi utan att ge tillräckligt med värme. En stor värmare i ett litet utrymme kommer att använda överdrivet energi och ger för mycket värme.

  • Små elektriska värmeelement.