Vad är den ryska Tortoise?

April 12

Den ryska sköldpadda, även känd som Horsfield s sköldpadda, är från de torra och ofruktbara ökenregionerna i Centralasien. Vanligtvis bruna till färgen, når sköldpadda upp till 8 inches (20,32 cm) i längd. De kräver en stor mängd fibrer i kosten och äter mestadels bladgrönsaker. Populär som sällskapsdjur, är den ryska sköldpadda vanligen uppvuxna i fångenskap och kan leva inuti en lämplig storlek kapsling. En frisk sköldpadda kan leva upp till 50 år.

Fiber och kalcium är den viktigaste delen av sköldpaddans kost. När hålls som husdjur, kalcium och vitamin D3 supplement pulver bör strös regelbundet om sin mat. Korn och frukt ska aldrig ges till en rysk sköldpadda. Istället bör de ges dagligen med en ny leverans av gröna bladgrönsaker.

När lever i det vilda, sköldpaddor äter majoriteten av den mat de konsumerar under sommarmånaderna för att förbereda sig för vintern viloläge. I fångenskap kommer dock en sköldpadda äter mycket mat året runt, vilket resulterar i felaktig tillväxt om deras kost inte övervakas och begränsas. Som ett resultat, bör sköldpaddan inte tillåtas ständig tillgång till mat.

Finns främst i Uzbekistan, lever den ryska sköldpaddan även i Afghanistan, Iran, och Northwestern Kina. Den föredrar att leva i steniga öknar, sandiga sluttningar och torra stäpper. Som husdjur, är sköldpaddor regelbundet transporteras från dessa områden till länder över hela världen. Om de inte är i fångenskap uppfödda, kan de ha parasiter och bör kontrolleras omedelbart av en veterinär efter köpet.

Den ryska sköldpadda kan lätt uppfödda i fångenskap. Parningstiden är på våren och sommaren efter viloläge perioden, med start i mars. Hibernation börjar i oktober för sköldpaddor som lever i det vilda. Ryska sköldpaddor hålls som husdjur inte kan övervintra alls, men kommer ändå bara föder under sommarmånaderna.

Äggen läggs av en kvinnlig sköldpadda 1 månad efter befruktningen. I fångenskap äggen ut anlagd i det öppna, och i naturen de är placerade i en säker håla. Hanen har ingenting att göra med de ägg eller honan efter befruktningen. Kvinnliga sköldpaddor har ingen interaktion med sin avkomma efter hennes ägg. Äggen kläcks inom 110 dagar, producerar spädbarn som är upp till 1,34 inches (34 mm) i längd.

En stor trälåda full med tillräcklig jord att gräva i är en lämplig livsmiljö för den ryska sköldpadda. När levande inomhus bör en basking plats skapas för sköldpadda med användning av en 100 watts värmelampa som kan nå temperaturer på 90 ° F (32 ° C). En vattenskål stor nog för sköldpaddan att bada i bör tillhandahållas för hydrering.

  • Den ryska sköldpaddan föredrar att leva i steniga öknar.
  • Det finns massor av arter av sköldpaddor, däribland den ryska sköldpadda.