Vad är en Sumatra Tiger?

April 10

En Sumatra tiger är en art av tiger som bara finns i Indonesien på ön Sumatra. Listat som akut hotad, Sumatras tigrar är de enda överlevande indonesiska tiger arter. Det vetenskapliga namnet för Sumatra tigern är Panthera sumatrae.

De minsta existerande tiger arter, Sumatra tigern når en maximal längd på (2,4 m) 8 meter. Honorna är oftast mindre än män, mäter bara ca 7 (2,2 m) fötter. Hanarna väger så mycket som 265 pounds (120 kg), medan honorna väger vanligen mindre än 200 pounds (90 kg). Sumatras tigrar har tunnare ränder än andra tigerarter, och päls på halsen och ansikten är tjockare. Även om de kan leva så länge som 20 år i fångenskap, dessa tigrar brukar bor mindre än 15 år i det vilda.

Annat än jaguarer, tigrar är de enda arter av katter som tycker om vatten. Den Sumatran tigern har simhud tår - som är synliga endast när tårna sprids - att hjälpa den i simning. Dess föredrog jaktmetod är att driva spelet i vatten och köra om djuret när du simmar.

Sumatras tigrar är opportunistiska ätare. De kommer att jaga fåglar, småvilt, fisk och även primater. Deras föredra näringskälla, dock bärande djur såsom rådjur och vildsvin. Dessa är särskilda favoriter, delvis, eftersom de är långsamma simmare. När en Sumatran tiger jagar utan en vattenkälla i närheten, kommer den att förfölja sitt byte och våren bakifrån till attack.

Den Sumatran tigern totala befolkning är uppdelad i många mindre grupper i hela Sumatra. Tigrarna finns i skogsregioner på många höjder, från låglandet till bergen. Även om en enda hane jaktområde kan överlappa med honor territorier, gör tigrar av samma kön inte har överlappande områden. Med början i skymningen, kan en tiger variera så långt som 20 miles (32,2 km) i en enda jaktresa.

Indonesien var en gång hem för tre olika arter av tiger: den Javan, Bali och Sumatra. Förstörelse av livsmiljöer och överdriven tjuvjakt, dock körde både Javan och Bali tigrar i utrotning och lämnade Sumatra tigern med en befolkning på mindre än 500. Djurparker, universitet och djurliv stiftelser, mestadels arbetar med den indonesiska regeringen, har scrambled att rädda vad som är kvar av denna tiger befolkning. Från och med 2011, förutom två viltreservat, fem nationalparker har etablerats i hopp om att rädda Sumatra tigern. Även med detta skydd, dock sker tjuvjakt fortfarande, och ungefär en femtedel av denna art "befolkning lever utanför skyddade områden.

  • En Sumatra tiger är en art av tiger som bara finns i Indonesien på ön Sumatra.
  • Sumatras tigrar är den minsta av underarten vardags tiger.