Vilka är de olika typerna av ATV Riding Apparel?

April 8

Säkerhet och komfort är de två primära målen för de flesta ATV ridning kläder tillverkare. Hjälmar är, naturligtvis, den viktigaste delen av ATV ridning kläder en ryttare kan köpa, och storlek, form, funktion och stil för hjälmen kan variera. Handskar är också vanligt bärs av ryttare, både för säkerheten och estetik. Ridstövlar är utformade för att fungera med kopplingar och pinnar, och byxor och tröjor är oftast utformade för att transportera fukt och eventuellt även erbjuda skydd mot stötar och smuts. Goggles är ofta bärs av förare och fritids ryttare för att skydda ögonen mot vind och skräp.

Goggles är ofta utformade för att passa runt hjälmar. Linserna av glasögon kan funktionen peel-off transparenta remsor som kan tas bort när de får lerig, kan säkerställa ryttaren se klart hela loppet av en åktur. Liksom andra ATV ridning kläder, goggles kommer i en mängd olika stilar för att passa ryttarens estetiska preferenser, och vissa ryttare kommer även samordna stilen av glasögon med stilen på hjälm, jersey, eller byxor. Hjälmar har väldigt ofta ansiktsskydd, och vissa har visir för extra skydd.

ATV ridning kläder kan ibland vara fukttransporterande eller andas. Detta innebär fukt tillåts passera genom plagget, att hålla svett från huden för komfort och, i vissa fall, värme. Sådana plagg är nästan alltid gjorda av syntetiska material som är snabbtorkande, eftersom ATV ryttare i leriga områden kommer sannolikt att bli blöt under loppet av en åktur. De syntetiska material motstå även färgning, vilket är användbart om ryttaren rider genom lera eller frekvent solljus. Byxor görs ibland från Rip beständiga material, vilket är viktigt eftersom ATV ryttare kan rida genom skogsområden där grenar, stenar och andra hinder kan komma i kontakt med ATV ridning kläder.

Racers kommer sannolikt att bära extra säkerhetsutrustning under andra ATV ridning kläder. Spine skydd, till exempel, har hårdplast eller Kevlar plattor som skyddar ryggraden i händelse av ett fall. Denna bit av kläder bärs under jersey. Armbågsskydd kan spänna runt armarna under en långärmad tröja också. Vissa ryttare kan bära en bröstplatta utöver den ledade ryggraden beskyddare som ytterligare skydd i händelse av ett fall. Ibland ryggraden skyddet och bröstskydd är en enhet; denna enda enhet kan även inkludera armbågsskydd.

  • ATV kläder är oftast tillverkad av syntetiskt material, som motstår fläckar och motverkar fukt.