Vad är skillnaden mellan Rosuvastatin och Simvastatin?

April 12

Det finns tillfällen när för mycket av det goda kan vara dåligt, och har för mycket kolesterol är ett exempel. Om en persons kolesterol är för hög, kan han eller hon har nedsatt kardiovaskulär funktion, vilket kan leda till en uppsjö av skadliga och dödliga sjukdomar. Ett sätt att behandla högt kolesterol är genom en klass av läkemedel som kallas statiner, rosuvastatin och simvastatin är bland dem. Även om dessa två läkemedel har liknande funktion och sammansättning är den främsta skillnaden att rosuvastatin innehåller svavel.

De andra mindre skillnader mellan rosuvastatin och simvastatin inkluderar branding, kemiska egenskaper och doseringar. Rosuvastatin är vanligt förekommande som läkemedlet Crestor, medan simvastatin marknads mest brett som Zocor. Båda dessa läkemedel har en rad negativa effekter som kan orsaka vissa patienter att tveka innan de accepterar recept användning.

Bland dessa negativa biverkningar är muskelkramper, orolig mage, huvudvärk, diarré och andra mindre krämpor. De mer allvarliga klagomål är håravfall, myosit och myopati. Alla receptbelagda läkemedel har förmågan att påverka sina användare, vilket är varför det är av största vikt för varje patient för att väga för- och nackdelar med rosuvastatin och simvastatin innan ett slutgiltigt beslut.

Kolesterol är en kemikalie som produceras naturligt i kroppen, vilket också kan konsumeras genom de flesta feta livsmedel i syfte att upprätthålla tillräckliga nivåer. Detta ämne hjälper kroppen med cellulära underhåll, produktion av könsceller, och ett antal andra viktiga funktioner. Om kolesterol overconsumed eller för mycket syntetiseras av en persons kropp, får en oönskad nivå uppnås, vilket kan leda till åderförkalkning eller plack.

Både åderförkalkning och plack är farliga i att de agerar för att minska effektiviteten av blodflödet i hela kroppen. Utan ordentlig blodflöde, kroppens organ stängdes på grund av otillräcklig näring. Det är lätt att se hur en till synes enkla faktum att högt kolesterol kan få förödande effekter på en persons hälsa.

Tillsammans med att rekommendera en ordentlig livsstil, som inkluderar en kost rik på spannmål och låg halt av mättat fett, samt regelbunden motion, kan leverantören hantera en patient med högt kolesterol föreskriva användning av statiner för att hjälpa. Både rosuvastatin och simvastatin faller under denna kategoriska paraply. De agerar för att hämma det hormon som stimulerar kolesterol genesis, vilket resulterar i minskade nivåer av oönskade kolesterol.

  • Förutom att ta en statin medicinering, är det viktigt att människor undvika livsmedel som innehåller mycket mättat fett.
  • Simvastatin inte innehåller svavel, medan rosuvastatin gör.
  • De som tar statiner bör kolla med sin läkare för att se om det är säkert att dricka grapefruktjuice, som kan interagera med läkemedel.
  • Höga nivåer av kolesterol kan bidra till kranskärlssjukdom, vilket kan orsaka bröstsmärtor och obehag.