Form Versus Funktion i Garden Design

April 22

När det gäller att planera och plantera en trädgård, det finns många faktorer som du måste tänka på. Först måste du komma ihåg hur mycket utrymme du har att arbeta med. Du bör också komma ihåg din budget under denna process, samtidigt som man bestämmer vilken typ av utseende du vill ha för din trädgård och vilka funktioner du vill att den ska ha.

Idén om "form följer funktion" kan arbeta i din trädgård, liksom andra aspekter av livet. Denna tanke antyder att det sätt något ser bör återspegla vad det används för, och detta är något som du kanske vill tänka på, eftersom det lätt kan gälla för din trädgård. Naturligtvis finns det olika sätt som du kan arbeta med denna idé, och vad som är ytterst viktigt är att du sätta ihop en trädgård som du gillar att titta på samt att arbeta i.

Ett sätt att inkludera både form och funktion i din trädgård design avser vad du planterar. Många saker som du väljer att sätta i din trädgård kan vara både vacker och användbar på samma gång. Till exempel kan ett fruktträd du plantera i trädgården visar vackra blommor på våren, men kommer även att erbjuda skugga och frukt. Vegetabiliska trädgårdar kan också ha samma effekt, visar en behaglig utseende samtidigt som det producerar mat för dig att njuta. Buskar eller häckar kan fungera som staket eller avdelare i trädgården samtidigt som en grön, lummig bakgrund till området.

Den form och funktion idé översätter till andra delar av trädgården. Använd trädgårdsmöbler, såsom en bänk, som dubbla som en planter, eller ett staket som erbjuder avskildhet samt en plats för vinstockar att linda runt. Använda stenar som du kanske redan har i din trädgård för att dela delar av trädgården utnyttjar en resurs som du har på handen för att skapa något användbart. En stödmur byggd för att hålla smuts tillbaka kunde förvandlas till ett område för plantering blommor och andra växter, eller till och med användas i ett vattenfall eller fontän utformning. Det finns alla typer av möjligheter för dig att leka med så du bestämmer hur du vill att din trädgård ska se ut.

Du kan hålla din trädgård funktionell och vacker. Ha detta i åtanke när du planerar och arbetar på din trädgård utrymme, och du kommer att kunna göra det mesta av området.