Vad är Date Muffins?

April 20

Muffin typer generellt är uppkallade efter en viktig ingrediens. Datum muffins, då är någon typ av muffins som kretsar kring det datum frukt. Dessa frukter har en rad positiva hälsoeffekter. Många muffins som använder datum inkluderar även andra hälsosamma ingredienser, såsom korn eller andra frukter. Bortsett från hälsolivsmedelsingredienser, datum muffins innehåller ofta kryddor eller andra ingredienser som är tänkta att komplettera smaken av datumen.

I kulinariska termer, ordet "datum" avser frukten av det datum palm. Datum är mörkbrun färg, och de flesta sorter har en röd nyans. Oberoende av den specifika nyans, bör en bra tidpunkt som är lämplig som livsmedel ha en jämn färg i hela. Dessa små ovala frukter har vaxartad, något skrynkliga skinn men bör inte köpas eller användas i recept om dessa skinn delas. När ätit, de har en seg konsistens och milt söt smak.

Datum ger också flera hälsofördelar. Frukten är rik på fibrer och har höga halter av kalium och mangan. Andra mineraler, inklusive kalcium, järn, koppar, zink och magnesium, visar också upp i datum frukten i mindre procentsatser. En annan fördel är förekomsten av antioxidanter som kallas polyfenoler, som bidrar till att främja ett friskt hjärta. Dessutom datum har mycket få ohälsosamma attribut, eftersom de är fria från fett, natrium och kolesterol.

I muffins är färska dadlar urkärnade och hackade i fina bitar innan de läggs till muffin smet. Som ett naturligt uttorkad frukt, är datumen ofta läggs precis som russin eller katrinplommon kan läggas in i en bakad bra. Muffin recept sällan, om alls, kräver torkade dadlar, som har ett hårt, krispigt konsistens.

Datum anses av många människor att vara en hälsokost, så de ofta är ihopkopplade med andra nyttiga ingredienser i recept. Datum muffins innehåller ofta minst en fullkorn, om inte mer. De vanligaste korn inkluderar havre och fullkornsvete. Ibland kan det hända datum muffin recept istället använda sig av blandad korn spannmål mals till fina bitar. Vissa recept använder standard allrengöringsmedel mjöl, dock snarare än fullkornsmjöl.

Förutom hälsolivsmedelsingredienser, datum muffins innehåller vanligtvis flera ingredienser som är tänkta att utöka och komplettera den naturliga smaken av datum. Många recept använder brunt socker, snarare än vitt strösocker, eftersom farinsocker har en djupare, rikare smak som tillför en dimension till den övergripande smak av muffins. Vissa bagare föredrar att använda vaniljextrakt i sina recept. Andra människor, dock berika smaken genom att använda en kombination av kryddor som är lämpliga för bakverk, som kanel, ingefära eller ens pumpa paj krydda.

Några variationer på datum muffins använder en andra nyckelingrediens och byta namn på muffin därefter. Till exempel kan ett datum muffin innehåller pumpa kallas en pumpa-date muffin men skulle inte sannolikt att kallas helt enkelt ett datum muffin eftersom det ingår mer än bara datum. Sekundära viktiga ingredienser, när de läggs till datum muffins, oftast inkluderar någon typ av frukt smak, till exempel apelsin eller banan, eller någon typ av nötter, såsom valnötter eller pekannötter.

  • Torkade dadlar.
  • Datum som växer på en dadelpalm.
  • En skål med Medjool datum.