Vilka är de olika betalningsvillkor i internationell handel?

November 2

Globaliseringen hade ökat den lätthet och frekvens av handeln mellan länderna och över stora avstånd. Frågan om betalning i internationell handel är viktigt när man tar hänsyn till de olika valutor och valutakurser. Det finns också frågan om trygghet och förtroende för att handlaren får pengarna. Det finns flera metoder för betalning i internationell handel, bland annat dokumentärsamling, förskott, samt en remburs. Den exakta metod beror på vilken typ av handel, omfattning handeln och preferenser handels partiet.

Dokumentär samling är ett betalningssätt i internationell handel som innebär en exportör bemyndigar en bank för att samla in en betalning på hans eller hennes vägnar. När Exportera € s bank får tillstånd från exportören, kommer det att förbereda och skicka dokument för transaktionen till banken för importören begär för betalning och anger hur betalning ska göras. En del av de handlingar som sänts till Importera € s bank inkluderar ett utkast med skuldbeloppet tryckt på toppen. Importören skulle bli ombedd att betala beloppet om utkastet till exportören genom Importera € s bank.

En annan metod för betalning i internationell handel är ett förskott. Som namnet antyder, är ett förskott en överföring av betalningen för varorna före exportören fartygen varorna. Denna typ av betalning är att föredra eftersom det tar bort tvivel och gripande av utebliven betalning, som är knuten till de andra former av betalning. Importören kan göra en banköverföring till exportören som sedan skickar varorna till importören. Denna typ av betalningssätt i internationell handel gynnar bara de exportörer eftersom importören kan ha farhågor om tillståndet av varorna och om varorna anländer. Cash förskott fungerar oftast bäst när handelspartner har handlas på flera tillfällen och har byggt upp ett ömsesidigt förtroende.

En remburs är ett säkert betalningssätt i internationell handel som innebär att banken av importören. Den Importera € s bank övertar ansvaret för betalningen av varorna och erbjuder också skydd för köpare som inte kommer att vara skyldiga att betala för varorna tills den har angett sitt förvar. I ett öppet konto, lovar exportören att leverera varorna till importören inom en angiven period. Importören skulle inte behöva göra några utbetalningar förrän varorna har levererats och mottagits.

  • Karta över världen.
  • Rekord i en internationell banköverföring.