Hur hitta ett tillgängligt trådlöst nätverk i Windows Vista

October 23

För att använda ett tillgängligt trådlöst nätverk måste datorn ha en trådlös nätverkskortet. Det första steget är att hitta ett tillgängligt trådlöst nätverk. Det andra steget är att ansluta till det trådlösa nätverket.

För att hitta ett tillgängligt trådlöst nätverk i Windows Vista, gör du så här:

Hur hitta ett tillgängligt trådlöst nätverk i Windows Vista

Välj Anslut till objektet från Start-menyn.

Anslut till ett nätverk visas. Fönstret listar olika saker du kan ansluta till. De trådlösa nätverken som sänder inom intervallet din bärbara trådlösa nätverkskort visas i anslutning område Trådlös nätverks.

Välj ett nätverk från listan för att markera den.

Du är sannolikt att se flera trådlösa nätverk: antingen de av dina grannar eller omgivande verksamheter.

Klicka på knappen Anslut.

Windows försöker ansluta till nätverket.

Du kan se en varning som talar om att nätverket är oprioriterade. Detta meddelande är vanligt att vissa kostnadsfria trådlösa nätverk som inte kräver ett lösenord för anslutning. Klicka på Anslut ändå möjlighet att gå vidare.

Ange nätverkets lösenord om du uppmanas att göra det.

I dessa tider, de flesta nätverk är - klokt - säker (lösenordsskyddad). Om du inte känner till lösenordet, så får man inte in.

Välj om nätverket är offentligt eller privat.

Detta är en viktig fråga. En offentlig nätverk är en som är ute bland folk, en som andra kan också använda. I den situationen, vill du se till att din bärbara dator är låst och inte öppna för snooping.

Ett privat nätverk är en i ditt hem eller kontor, tillgänglig endast för säkra datorer eller folk du känner. Ett sådant nätverk är mer öppen än det publika nätet.

Välj om du vill spara nätverkets anslutningsinformation.

Du bör spara informationen om du planerar att använda den trådlösa anslutningen igen. På så sätt behöver du inte ange lösenordet varje gång du ansluter.

Klicka på Stäng.

Och du är online!

Klicka på knappen Fortsätt om du uppmanas av en Användare dialogrutan Kontroll.

Du nu ansluten och klar att använda nätverket. En trådlös ikon nätverk visas i meddelandefältet i Aktivitetsfältet, som visar att du är ansluten; peka med musen på den ikonen för mer information.