Vilka är de olika typerna av Tattoo Removal?

October 24

En tatuering kan verka som en bra idé då, men om din smak förändras över åren, tatuering du valt så länge sedan kan förlora sitt överklagande. En oprofessionellt tatuering kan också blekna eller oskärpa. För dem som vill ångra en tatuering, det finns olika former av tatuering borttagning.

Generellt experter betona att hittills finns det ingen form av tatuering borttagning som kan garantera din hud kommer att se ut som det gjorde innan tatueringen. Experter påpekar att processen kan lämna lite ärrbildning eller missfärgning av huden. Beroende på tatuering själv och patientens hud varierar resultaten.

Du kanske har sett en tatuering borttagning där huden var ärrad i ungefär formen av den ursprungliga tatuering. Pigment i avlägsnandet området kan vara något ljusare eller mörkare än omgivande hud. Om en liten tatuering tas bort från en fotled, ISNA det € t mycket märkbar. Emellertid är en stor tatuering bort från en biceps helt märkbar. Även metoderna alltid förbättras, måste eventuellt ärrbildning vägas mot hur mycket man vill frigöra sig från tatueringen.

De grundläggande typer av tatuering borttagning är laserkirurgi, inklusive Intense Pulsed Light terapi (IPL), excision och dermabrasion. Alla effektiva tatuering avlägsnande metoder involverar viss smärta, och de mest effektiva metoderna kan vara ganska dyra.

Laserkirurgi är troligen den vanligaste formen av tatuering borttagning. Pulser av laserljus penetrerar huden och bryta pigmentet i tatuering i små fragment. Den bodyâ € s egna processer börjar sedan rensa bort den splittrade bläck och tatueringen bleknar med tiden. IPL är en särskilt effektiv form av laserkirurgi.

Olika våglängder av laserljus bryta ner olika färger inom tatuering. Orange, gul, grön och blå är enligt uppgift svårare att ta bort än rött och svart. Oavsett, är flera sessioner vanligtvis krävs, med flera veckor mellan möten. Syftet med laser tatuering borttagning är att lämna minimal ärrbildning. Resultaten varierar beroende på hudtyper, vilken typ av tatuering bort, och storleken och färgerna inblandade. En enda laser session kan kosta allt från 250 till $ 1500 (USD) eller mer.

Excision kan vara ett alternativ för mindre tatueringar. I detta fall är den tatuering kirurgiskt skära ut, då huden från endera sidan sys ihop. För att ta bort en större tatuering på detta sätt, kanske i mitten tas ut först, och sidorna senare. En hudtransplantation kan också vara ett alternativ.

Dermabrasion involverar slipning bort huden över toppen av tatuering. Först, fryser en kemisk sprej det översta lagret av huden över tatuering, sedan död hud gnids bort. Upprepade sessioner krävs med perioder av healing mellan. Denna metod lämnar också viss ärrbildning.

Den form av tatuering borttagning som är bäst för en viss person beror på många faktorer och bör avgöras av en legitimerad hudläkare med erfarenhet av tatueringsborttagning. En blivande kund kan boka tid för en konsultation för att diskutera hans eller hennes möjligheter och den sannolika slutresultatet så att förväntningarna är i linje med vad läkaren kan leverera. Vissa kliniker dra samrådsavgiften från tatuering borttagning avgifter om kunden bestämmer sig för att gå vidare med borttagning. Andra kliniker erbjuder kostnadsfri rådgivning.

Ett annat alternativ till tatuering borttagning är att ha tatuering redone och förbättras genom en professionell tatuerare. Detta kan lösa problemet om tatuering är helt enkelt suddig eller amatörmässigt. Det finns också tatuerare som är specialiserade på att tatuera över gamla tatueringar med ett nytt, helt annorlunda design. Denna lösning är också billigare än tatuering borttagning.

  • Människors åsikter om en tatuering kan förändras över tiden, vilket resulterar i en önskan att ta bort tatueringen.
  • Ett alternativ till tatuering borttagning kan vara att ha det bättre av en professionell tatuerare.