Vad är Omvårdnad Pads?

October 24

Amningskupor är absorberande dynor som används för att förhindra bröstmjölk läckage från sipprar genom bras och andra plagg. Inte varje ny mamma behöver dem, men de kan vara mycket användbart, och det är lämpligt att köpa ett paket av dem som förberedelse för dagarna efter förlossningen.

Ammande mödrar upplever ibland läckage av bröstmjölk mellan utfodringar, för en mängd olika skäl. Läckage kan vara obehagligt, eftersom de flesta människor inte få bära våta kläder, och de kan också orsaka obehag i sociala sammanhang, om läckaget visas på ytterplagg. Viktigast kan bära våta kläder mot brösten och bröstvårtorna bidrar till inflammation och infektion, vilket gör det viktigt att vidta åtgärder för att ta itu med det.

Amningsinlägg är högabsorberande och är oftast utformade för att transportera någon bröstmjölk som läcker ut i mitten av dynan, hålla den borta från bröstvårtan utan färgning av behå eller ytterplagg. Dynorna kan bäras i en amningsbehå, eller fäst med tejp.

Det är viktigt att byta amningsinlägg så snart de är fuktiga. Precis som en våt blöja kan orsaka inflammation på en bebis botten, kan våta dynorna leda till inflammation i bröstvårtan. Om bröstvårtan blir inflammerad, kan det störa förmågan att uttrycka bröstmjölk, och det kan göra amningen mycket obehagligt. Det kan vara en bra idé att ha med dig extra kuddar för förändringar på språng.

Många företag gör engångsamningsinlägg, och det är även möjligt att köpa återanvändbara dynor som tvättas mellan användningar. Vissa kvinnor gillar att bära tvättbara ettor hemma och engångständare när de går ut, så att de inte behöver bära smutsiga kuddar runt med dem. Det är också möjligt att göra kuddar med tyger som bomull, eller att improvisera med saker som näsdukar. Men med hjälp av bindor som kuddar rekommenderas inte eftersom de inte kan tillåta att luften kan cirkulera fritt runt bröstvårtan.

Många sjukhus har prover som de kan ge till nyblivna mammor, inklusive prover av produkter som amningskupor. Kvinnor som inte har kuddar på handen vid tidpunkten för leveransen kanske vill be sjukhuspersonalen för prover så att de kommer att ha kuddar för att få igenom de första dagarna efter födseln. En amning konsult kan också ofta ge en kvinna med prover av amningskupor och andra ammande tillbehör.

  • Amningsinlägg för att minska risken för irritation och infektion för ammande mödrar.
  • Använda sanitetsbindor som ett substitut för amningskupor rekommenderas inte.