Vad är Inventory?

October 25

Inventering är den totala mängd varor och / eller material som ingår i en butik eller fabrik vid varje given tidpunkt. Butiksägare behöver veta det exakta antalet artiklar på deras hyllor och förvaringsutrymmen för att lägga order eller kontrollförluster. Fabriks chefer behöver veta hur många enheter av deras produkter finns tillgängliga för kundorder. Restauranger behöver beställa mer mat utifrån deras nuvarande leveranser och menybehov. Alla dessa företag förlitar sig på en inventering räkna att ge svar.

Ordet "inventering" kan avse både den totala mängden varor och handlingen att räkna dem. Många företag tar en inventering av sina leveranser på en regelbunden basis för att undvika att få slut på populära produkter. Andra tar en inventering för att försäkra att antalet artiklar beställda matchar det faktiska antalet poster räknas fysiskt. Brist eller overages efter en inventering kan indikera ett problem med stöld (kallas "krympning" i detaljhandeln cirklar) eller felaktiga redovisningspraxis.

Restauranger och andra detaljhandelsföretag som tar frekventa inventeringar kan använda ett "par" system baserat på resultaten. Inventeringen själv kan avslöja 10 äpplen, 12 apelsiner och åtta bananer på råvaror hyllan, till exempel. Det föredragna antalet varje objekt är noterat på en "par ark", en huvudlista över alla objekt i restaurangen. Om par blad kräver 20 äpplen, 15 apelsiner och 10 bananer, sedan chefen vet att beställa 10 äpplen, 3 apelsiner och 2 bananer för att nå par nummer. Samma princip gäller för alla andra detaljhandelsföretag med ett antal olika produktlinjer.

Företagen tar också en inventering varje kvartal för att generera siffror för finansiella rapporter och skatt poster. Helst de flesta företag vill ha precis tillräckligt inventering för att möta dagens order. Att ha för många produkter tynar bort i ett lager kan göra ett företag ser mindre lockande för investerare och potentiella kunder. Ganska ofta ett företag kommer att erbjuda betydande rabatter om inventarienummer är höga och försäljningen är låga. Detta är allmänt sett i nya bilhandlare som tillverkarna släpper nästa års modeller innan de nuvarande fordonen på tomten har sålts. Möbler företag kan också erbjuda "lagerminskning försäljning" i syfte att rensa ut sina utställningslokaler för nyare merchandise.

  • Bärbara enheter kan användas för att spåra inventering.
  • Många företag tar en inventering regelbundet.
  • Bil partier är ofta intresserade rensa ut sina äldre inventering för att göra plats för nyare lager.
  • Inventering kan lagras på central distributionsställen.