Vad Är Kungsljus Extrahera?

November 17

Kungsljus extrakt är ett växtbaserat läkemedel preparat som används för luftvägs och urin klagomål, hosta, munsår, earaches, inflammation, blåmärken och många andra krämpor. En kungsljus extrakt görs genom användning av ett lösningsmedel, såsom alkohol, tillsammans med destillerat vatten och andra extraktivämnen, med kungsljus blad eller blommor sedan stöp under en längre tidsperiod. Kungsljus extrakt lämpar sig för en mängd olika användningsområden, inklusive dricka det som te, blanda den med olja för att behandla earaches och gnugga det externt för att lindra svullnaden.

Kungsljus, eller Kungsljus är en biennal med stora basala blad och blommor i långa, terminal spikar infödda till Europa och Asien. Det är erkänd av många andra vanliga namn som lungört, ljusveken, häxor stearinljus, sammet växt, mormors flanell och bunnyâ € s öron. De blommor, blad och rot kungsljus framställs som ett extrakt, olja, te eller avkok. Fröna är mycket giftig och används inte.

De aktiva ingredienserna i kungsljus inkluderar kumarin, rotenon, algblomningen, flyktig olja, saponiner, tuggummi, bittra glykosider och flavonoider såsom hesperidin. Det är bäst att köpa kungsljus bladextrakt endast från etablerade tillverkare för att säkerställa en jämn kvalitet, eftersom mängden av de aktiva ingredienserna kan variera kraftigt från anläggning till anläggning.

Kungsljus extrakt kan tas som ett te genom att lägga fyra eller fem droppar till en kopp hett vatten. Detta te traditionellt används för att behandla andningsproblem såsom kronisk bronkit, astma och kors. Teet är också en slemlösande som stimulerar hostreflexen. Kungsljus extrakt te har en hög växtslemhalt, vilket är lugnande för andningssystemet och minskar inflammation och irritation. Det är milt lugnande och sägs främja sömn och att lugna nerverna.

Kungsljus extrakt kan tillsättas till en olja, såsom olivolja eller mandelolja. Denna oljeblandning kan placeras i öronen för att lugna earaches och har använts för att hjälpa till att läka öroninfektioner. Den kungsljus extrakt oljan även kan användas för att behandla svullna leder genom att gnugga den på de drabbade områdena.

Kungsljus extrakt har varit kända för att orsaka kontaktdermatit hos vissa individer. Dess lugnande effekt är ibland mer uttalad. En läkare bör kontaktas omedelbart om någon av dessa biverkningar inträffar. Kungsljus kan göra mot diabetes läkemedel ineffektiva eller störa receptvätskedrivande läkemedel för att orsaka en förlust av kalium. En läkare bör konsulteras innan kungsljus extrakt används, för att säkerställa att inga negativa interaktioner kommer att ske.

  • Mellein extrakt används ofta för att behandla andningsproblem som kronisk bronkit.
  • Te gjort med kungsljus extrakt kan stimulera hostreflexen.
  • Kungsljus extrakt görs genom stöp bladen eller blommor av kungsljus växt i ett lösningsmedel och destillerat vatten.