Skydda dina viktiga patientjournaler

February 5

Många av oss oroa hålla våra register säker, men vissa av oss att glömma att det är viktigt att hålla journaler säkert också. Vi bör inte bara förlita sig på läkarmottagningen för att hålla reda på vår information, särskilt eftersom du förmodligen har varit mer än en läkare. Det är bra att hålla journaler om du bor på egen hand, men det är ännu viktigare om du har en stor familj. Det kan vara svårt att komma ihåg alla detaljer om varje familjemedlem. Det är bra att hålla denna information på lätt, särskilt i händelse av en nödsituation. Här är en lista med information som du bör ha om varje person i din familj i din post:

  • Namn, födelsedatum, blodgrupp
  • Emergency kontaktinformation
  • Immuniserings register
  • Eventuella allergier (särskilt till mediciner)
  • Eventuella kroniska sjukdomar
  • Lista över mediciner oftast tagna (inkluderar doser och hur ofta du tar dem)
  • Datum för större operationer och sjukdomar
  • Familj historia av sjukdom
  • Datum för läkare besök och sista fysiska

De typer av sjukdomar som bör ingå i en vanlig lista är astma, hjärtproblem, högt blodtryck, någon historia av cancer, diabetes, epilepsi, syn- och hörselskadade svårigheter, och genetiska sjukdomar.

Ett bra sätt att hålla en del av denna information organiseras (speciellt datum för läkarbesök, operationer och sjukdomar) är att använda ett kalkylblad på din dator. Du kan sätta månader på toppen av kalkyl (kolumnrubriker), och år går ner på andra sidan (eller vice versa). Detta kan hjälpa dig att hålla noggrann koll på din information, och det är ofta lättare att hitta sparade dokument på datorn än det är att hitta pappersarbete utspridda i hela huset. Om du föredrar att göra det i pappersformat istället, se till att du har någon form av filsystem så att du kan hålla allt organiserat och lättillgängligt. Ett filsystem är också bra för dokument som bara kommer i pappersformat (kvitton, recept etc.). Det finns även platser på nätet som kan hjälpa dig att hålla din information säker och korrekt.

Det är bra att ha en liten utskrift av en del av denna grundläggande information i ditt första hjälpen kit också.

Om du inte har hållit koll på någon av dina poster hittills, kontakta alla läkarnas och tandläkarnas kontor, liksom sjukhuset eller någon annanstans du har gått. De kan ge dig posterna som de har på filen, och sedan kan du sammanställa dem och hålla dem helt och hållet.

Inte bara är det bra att hålla denna information för nödsituationer, men det är också till stor hjälp när du är arkivering försäkringsfordringar eller gå till nya vårdgivare också.